Artikler – Juni 20212021-12-21T15:07:39+01:00

Artikler – Juni 2021

1.juli 2022

Hjem fra fabrikken …

fredag 1. juli 2022|

I en sommerhilsen fra direktøren skriver Bo Geertsen om trusler og muligheder - globalt og lokalt. Han ønsker Erhverv Hjørrings medlemmer en god sommer og glæder sig til et gensyn til Business-get-together den 19. august.

28.juni 2022

Erhverv Hjørring optimerer sin indsats

tirsdag 28. juni 2022|

Ved at optimere indsatsen omkring seks mærkesager vil Erhverv Hjørring tilføre øget værdi til medlemskabet af Hjørring kommunes største erhvervsforening. De seks mærkesager er lige højt prioriteret og vil stå øverst på agendaen, når Erhverv Hjørring er talerør for erhvervslivets interesserer.

27.juni 2022

At varetage det lokale samfundsansvar

mandag 27. juni 2022|

Marlene Pejtersen har taget hul på sin anden periode som medlem af Integrationsrådet i Hjørring Kommune udpeget af Erhverv Hjørring. Til daglig er Marlene Pejtersen administrationschef i BoVendia, som er kommunens største almene boligselskab.

15.juni 2022

Iværksætteri på skemaet i Hundelev

onsdag 15. juni 2022|

Iværksætteri er en del af profilen for friskolen i Hundelev. Det fik synligt udtryk i en Sæt-i-gang-messe som afslutning på et forløb igennem hele det seneste skoleår for eleverne i 5. og 6. klasse, de to ældste årgange på Friskolen for Hundelev & Omegn.

15.juni 2022

Nye opgaver fra stærkt udgangspunkt

onsdag 15. juni 2022|

Udvidet drift, gods fra Hirtshals og grøn omstilling er de opgaver, som Martin Sort Mikkelsen er gået i gang med at løse i sit nye job som administrerende direktør for Nordjyske Jernbaner. Han har pr. 1. maj afløst Peter Hvilshøj, der er gået på pension.

28.juni 2021

En fantastisk nyhed for Vendsyssel

mandag 28. juni 2021|

Endelig har vi det sort på hvidt – Den tredje Limfjordsforbindelse bliver en realitet. Et stort flertal i Folketinget har imødekommet et veldokumenteret behov og et mangeårigt ønske om at udvide trafikkens forbindelseslinjer ved Limfjorden, skriver Erhverv Hjørrings formand, direktør A. Neil Jacobsen, i denne kommentar.

28.juni 2021

Ny formand for Erhverv Hjørring

mandag 28. juni 2021|

EUC Nords direktør, A. Neil Jacobsen, er ny formand for Erhverv Hjørring. Han afløser direktør Peter Hvilshøj, der har ønsket at kunne koncentrere sig om jobbet som administrerende direktør i Nordjyske Jernbaner samt posten som bestyrelsesmedlem i DI Vendsyssel.

25.juni 2021

Kompetenceudvikling hos os selv

fredag 25. juni 2021|

For Hjørring ErhvervsCenter er det en mærkesag at medvirke til uddannelse og kompetenceudvikling hos ledelse og medarbejdere i de lokale virksomheder. Så naturligvis tager vi også vores egen medicin. Det er Trine Studsgaard Gleager et aktuelt eksempel på. Ved siden af sit job som kommunikationskonsulent har hun gennem tre år uddannet sig og har netop færdiggjort en akademiuddannelse i ledelse.

24.juni 2021

Det du ellers ikke ser på Nordsøen

torsdag 24. juni 2021|

Alle kender Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Men hvor mange kender tvilling-institutionen Nordsøen Forskerpark? Efter onsdagens Erhverv Hjørring Visit-arrangement er der i hvert fald en snes stykker af erhvervsforeningens medlemmer, der har fået et indblik i den brede palet af aktiviteter, der foregår i nabobygningerne til turistattraktionen.

22.juni 2021

Højtuddannede øger produktiviteten

tirsdag 22. juni 2021|

I de seneste måneder har vi i ErhvervsNyt og på de sociale medier bragt en række artikler under fællestitlen ”Højtuddannet arbejdskraft”. I artikel-serien fortæller vi om lokale virksomheder, der har knyttet studerende eller færdiguddannede til sig. Målet med artikel-serien er at åbne virksomhedernes øjne for værdien i at tilknyttet højtuddannede, skriver erhvervschef Bo Geertsen.

22.juni 2021

Det perfekte valg for begge parter

tirsdag 22. juni 2021|

Camilla Krogsgaard fik omsat sin teoretiske viden i grafisk design til brugbare professionelle løsninger. Samtidig fik Hjørring ErhvervsCenter kompetent assistance i en periode, hvor corona-restriktionerne vendte op og ned på mulighederne for afvikling af traditionelle fysiske events. Artiklen er et led i tema-serien "Højtuddannet arbejdskraft".

22.juni 2021

Hirtshals Yard adopterer skoleklasse

tirsdag 22. juni 2021|

Hirtshals Yard har indledt et samarbejde med Hirtshals Skole, hvor 31 elever fra første klassetrin adopteres af værftet. Adoptionen strækker sig frem til niende klasse, hvor eleverne får mulighed for at kigge ind og se de mange spændende job- og uddannelsesmuligheder, der findes indenfor porten.

15.juni 2021

Det lokale jobmarked i eksplosiv vækst

tirsdag 15. juni 2021|

Der er gang i hjulene hos de lokale virksomheder. Meget tyder på, at vi står over for et overophedet arbejdsmarked, hvor virksomhederne ikke kan få de medarbejdere, de mangler, skriver afdelingsleder Ole Bendix fra Jobcenter Hjørring, der samtidig fortæller, hvordan Jobcentrets virksomhedsservice i samarbejde med virksomhederne kan bidrage til at løse arbejdskraftproblemer.

15.juni 2021

Flere erhvervsarealer bør udlægges

tirsdag 15. juni 2021|

Det er Erhverv Hjørrings vurdering, at Hjørring Kommune ikke har tilstrækkeligt med attraktive arealudlægninger til erhvervsformål i alle områder af kommunen. Det er en vigtig pointe i det svar, som Erhverv Hjørring har sendt til kommunen i anledning af den høring, som ligger forud for den kommende revidering af Kommuneplan 2021.

14.juni 2021

Viden ind i huset med projektsamarbejde

mandag 14. juni 2021|

De bringer viden ind i huset. De stiller spørgsmål. De unge har en anden tilgang end vi gamle. De udfordrer os til at tænke nyt og anderledes. Det er nogle af svarene, når man spørger driftsdirektør Flemming Gregersen, hvad Vendelbo Spedition har ud af at indgå i projektsamarbejder med studerende fra Aalborg Universitet. Artiklen er et led i tema-serien "Højtuddannet arbejdskraft".

9.juni 2021

Chance til at skærpe den grønne profil

onsdag 9. juni 2021|

Virksomheder med ønske om at udvikle den grønne profil tilbydes nu dialog med Hjørring Kommune om at finde bæredygtige modeller for pendling. Under navnet "En go’ start på dagen" har kommunen startet et projekt, der skal understøtte Hjørring Kommunes overordnede strategi for større bæredygtighed.

9.juni 2021

Norsk fortjenstorden til Birte Dyrberg

onsdag 9. juni 2021|

Ved en højtidelighed i Kornets Hus i Guldager blev advokat Birte Dyrberg, Hjørring, fejret i anledning af, at hun sidste år blev udnævnt til Ridder af 1. klasse af Den Kgl. Norske Fortjenstorden. Udnævnelsen er sket på baggrund af Birte Dyrbergs indsats som norsk konsul.

8.juni 2021

På vej mod normalen i Erhverv Hjørring

tirsdag 8. juni 2021|

Mødeaktiviteten i Erhverv Hjørring har kurs mod normalitet efter corona-restriktionerne. Tirsdag blev årets første fysiske møde for erhvervsforeningens medlemmer holdt. Det foregik på Rådhuset i Hjørring, hvor byrådssalen med afskærmning mellem deltagerne var en coronasikker ramme om brunch-mødet ”Mød din kommune”.

8.juni 2021

Besværet værd at blive selvstændig

tirsdag 8. juni 2021|

Der er meget besvær med at etablere sig som selvstændig. Det lægger Jytte Dybro ikke skjul på. Alligevel er det besværet værd at have sin egen virksomhed. Når dagen er slut, har den måske nok været travl. Men ikke stressende. Hun glæder sig over den tilfredsstillelse, der ligger i at have hjulpet klienter med et godt resultat fremfor at være helt smadret efter en fortravlet dag i det offentlige.

2.juni 2021

Unge igen på Rotary-ophold i udlandet fra 2022

onsdag 2. juni 2021|

Efter corona-nedlukning åbner Rotary nu igen for det kendte og populære Youth Exchange Programme. Det får virkning fra 2022. Men det haster med tilmelding, lyder det fra Hjørring Morgen Rotary, der traditionelt sender en ung hjørringenser ud i verden hvert år.

1.juni 2021

Nye uddannelser er en gave til Hjørring

tirsdag 1. juni 2021|

Det er en gave til Hjørring, at regeringen har foreslået tre nye uddannelser oprettet i Hjørring. Flere uddannelser i vores kommune betyder flere arbejdspladser, tilflytning af unge og øget lokalt udbud af kompetencer til erhvervsliv og offentlige virksomheder, skriver Erhverv Hjørrings formand, Peter Hvilshøj, i denne kommentar.