Besværet værd at blive selvstændig

Jytte Dybro får støtte til at udvikle sin startup virksomhed

Jytte Dybro i sin klinik i Bindslev.

Tirsdag den 8. juni 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Der er meget besvær med at etablere sig som selvstændig. Det lægger Jytte Dybro ikke skjul på. Alligevel er det besværet værd at have sin egen virksomhed fremfor at være offentligt ansat.

”Når dagen er slut, har den måske nok været travl. Men ikke stressende. Og jeg glæder mig over den tilfredsstillelse, der ligger i at have hjulpet klienter med et godt resultat fremfor at være helt smadret efter en meget fortravlet dag i det offentlige system” siger Jytte Dybro.

Efter i hele sit arbejdsliv at have arbejdet i det offentlige, sagde Jytte Dybro fra 1. januar i år farvel til fast løn, pension og hele funktionær-sikkerheden og etablerede sin virksomhed BalancetilSundhed med klinik i Bindslev.

Som uddannet ergoterapeut og med en række supplerede diplomuddannelser har Jytte Dybro siden suppleret sin viden med en uddannelse i behandlingssystemet Corrective Sounds metoden, og hun tilbyder i dag CS-behandling af mange symptomer eks. stress-symptomer, smerter og massage mod fysiske smerter.

At blive selvstændig behandler er imidlertid meget mere end at tilbyde et godt sundheds-produkt. Som alle andre iværksættere har Jytte Dybro måttet sande, at der er rigtig mange andre udfordringer, der skal håndteres for at få en virksomhed i god gænge.

”Sådan set kom det ikke bag på, for min mand og flere andre i familien driver også selvstændig virksomhed. Men omfanget er alligevel overraskende,” siger Jytte Dybro.

Snart efter beslutningen om at blive selvstændig, kontaktede Jytte Dybro Hjørring ErhversCenter.

”Lars Gaden Jensen har som iværksætterkonsulent været en stor hjælp og støtte for mig. Fra starten hjalp han mig med at finde de rigtige rådgivere – f.eks. en revisor, som man har meget brug for som helt frisk iværksætter, hvor hele det administrative og økonomiske set-up er en stor udfordring.

Senest har Lars Gaden Jensen bistået mig med at få kontante midler fra Iværksætterpuljen, så jeg kan købe mig til undervisningsforløb for at blive bedre til at lave markedsføring på hjemmesiden, Facebook og Instagram” fortæller Jytte Dybro.

I øvrigt har Jytte Dybro i al almindelighed været glad for at tale med iværksætterkonsulenten om alle de udfordringer, der ligger i iværksætter-situationen.

”Hvis der er noget, jeg savner fra mit tidligere job, er det samtalerne med kollegerne. Men jeg har da heldigvis min mand, som jeg kan sparre med om udfordringerne som selvstændig,” siger Jytte Dybro.

Der er endnu et stykke vej, indtil Jytte Dybro vil kunne leve af sin virksomhed. Hun håber, at en intensiveret digital markedsføring kan sætte mere skub i forretningen.

Desuden planlægger Jytte Dybro at udvide sit forretningsområde ved at tilbyde virksomheder at give medarbejdere massage på arbejdspladsen.

Del denne artikel