Viden ind i huset med projektsamarbejde

Vendelbo Spedition inddrager studerende i udvikling af virksomheden

Driftsdirektør Flemming Gregersen: Projektsamarbejder med studerende bidrager til udvikling af Vendelbo Spedition.

Mandag den 14. juni 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

De bringer viden ind i huset.

De stiller spørgsmål.

De unge har en anden tilgang end vi gamle.

De udfordrer os til at tænke nyt og anderledes.

Det er nogle af svarene, når man spørger driftsdirektør Flemming Gregersen, hvad Vendelbo Spedition har ud af at indgå i projektsamarbejder med studerende fra Aalborg Universitet.

Logistik-virksomheden i Hjørring har to projektsamarbejder bag sig. De handlede begge om, at de to deltagende studerende analyserede en af virksomhedens transportkæder til Norge og kom med forslag til forbedring via digitalisering.

Lige nu er Vendelbo Spedition ved at indgå aftale om endnu et projektsamarbejde. Denne gang handler det om, at en studerende skal følge virksomhedens overgang til et helt nyt it-system. Processen skal være afsluttet ved årets udgang.

De studerende kommer fra universitetets afdeling for virksomhedssystemer under civilingeniøruddannelsen.

”De studerende kan og skal ikke ind og deltage i driften af en så kompleks virksomhed som vores. Men vi skal tænke nyt og udvikle os, hvis vi fortsat skal være konkurrencedygtige. Og i den proces har vi gavn af, at der kommer nogle vidende og begavede unge mennesker og bidrager,” siger Flemming Gregersen.

Vendelbo Spedition forventer ikke, at de studerende kommer med færdige løsninger.

”Hvis det var målet, skulle vi hyre nogle professionelle konsulenter,” siger Flemming Gregersen.

Projektsamarbejde er ikke kun til gavn for Vendelbo Spedition.

”Jeg er sikker på, at de studerende lærer en masse om, hvordan virkeligheden i en virksomhed som vores er langt mere kompleks, end de på forhånd havde forestillet sig,” siger Flemming Gregersen.

Projektsamarbejderne har også på en anden led gavnet Vendelbo Spedition.

”Vi er kommet i tæt dialog med universitetet, som dermed har fået øjnene op for, at Vendelbo Spedition er en interessant aktør på logistik-området. Det åbner for, at vi har større muligheder for at gå tilgang til den nye viden, der produceres på Aalborg Universitet,” siger adm. direktør Jesper Bundgaard Madsen.

Du kan læse mere om projektsamarbejde med studerende på Aalborg Universitet her.

Du er også velkommen til at tage kontakt til konsulent Henrik Dam hd@hjec.dk/ 2266 5868 eller Allan Kiilsholm Petersen akp@hjec.dk/ 2033 8393 for en snak om dine muligheder for samarbejde med højtuddannede.

Del denne artikel