Højtuddannede øger produktiviteten

Vi arbejder målrettet på at knytte forbindelser mellem de lokale virksomheder og de studerende og færdiguddannede fra AAU og UCN

Tirsdag den 22. juni 2021

Af erhvervschef Bo Geertsen, Hjørring ErhvervsCenter

I de seneste måneder har vi i ErhvervsNyt og på de sociale medier bragt en række artikler under fællestitlen ”Højtuddannet arbejdskraft”. Du kan se artiklerne her.

I artikel-serien fortæller vi om lokale virksomheder, der har knyttet studerende eller færdiguddannede til sig. Fælles for disse historier er, at virksomhederne udtrykker stor tilfredshed med, at de har fået ny viden og inspiration ind via de højtuddannede.

Målet med artikel-serien er at åbne virksomhedernes øjne for værdien i at tilknytte højtuddannede.

At højt kvalificeret arbejdskraft har værdi, er ikke en løs påstand. Det er dokumenteret, at virksomhedernes produktivitet og innovationsevne hænger sammen med velkvalificeret arbejdskraft. Af den grund har Hjørring ErhvervsCenter fokus på tilknytning af højtuddannet arbejdskraft til vores virksomheder. Og det med succes.

Senest har vi med initiativet ”Tour de Hjørring” (klik og se digital folder), som pga. corona-situationen har været gennemført digitalt, i samarbejde med 26 virksomheder – i skrivende stund – fået etableret 17 konkrete praktikpladser inden for de sidste tre måneder.

Desuden har Hjørring ErhvervsCenter været en af initiativtagerne til og været aktivt involveret i projektet Vækst Via Viden, der har til formål at skabe match mellem højtuddannede og virksomheder i region Nordjylland. Også her ligger Hjørring ErhvervsCenters resultater helt i top.

I den sidste ende giver højtuddannede medarbejdere dynamik, udvikling og nytænkning i virksomhederne, de medvirker til øget produktivitet og dermed bedre omsætning og indtjening. Og for vores kommune giver det vækst, øget bosætning – og flere skatteindtægter.

Kontakt gerne Hjørring ErhvervsCenter – vi hjælper dig gerne videre.

Del denne artikel