Det perfekte valg for begge parter

Studentermedarbejder bidrog til digitale løsninger i corona-perioden

Studentermedarbejder Camilla Krogsgaard (forrest) sammen med kommunikationskonsulent Trine Gleager.

Tirsdag den 22. juni 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Camilla Krogsgaard fik omsat sin teoretiske viden i grafisk design til brugbare professionelle løsninger. Samtidig fik Hjørring ErhvervsCenter kompetent assistance i en periode, hvor corona-restriktionerne vendte op og ned på mulighederne for afvikling af traditionelle fysiske events.

Så ansættelsen i august 2020 af Camilla Krogsgaard som den seneste i en lang række af studentermedarbejdere på erhvervscentret i Hjørring viste sig at være det perfekte match for begge parter. Ansættelsen blev desuden udvidet, sådan at Camilla også afviklede sin 10 ugers praktikforløb på erhvervscenteret – en ordning, som erhvervscenteret har god erfaring med at tilbyde deres studentermedarbejdere.

Camilla Krogsgaard afslutter netop nu sin uddannelse som grafisk designteknolog på UCN i Aalborg. Hendes plan er at blive professionsbachelor i digital konceptudvikling.

Hendes viden om grafisk design blev virkelig tryktestet, da Hjørring ErhvervsCenter på grund af corona-restriktionerne måtte opgive sit traditionelle Tour de Hjørring-arrangement, der består i fysisk at bringe studerende til Hjørring og præsentere dem for lokale virksomheder.

Eventen blev omlagt til et digitalt format med en præsentation i magasinformat af 26 virksomheder fra Hjørring kommune, som primært tilbød praktikpladser til studerende fra UCN og AAU. Den praktiske opgave med opsætning af magasinet blev løst af studentermedarbejderen/praktikanten med et meget tilfredsstillende resultat.

Den digitale Tour de Hjørring blev i øvrigt en succes. Indtil videre har den resulteret i 17 indgåede aftaler om primært praktikpladser i efteråret 2021.

Camilla Krogsgaard var glad for opgaven og for resultatet.

”Det er en stor tilfredsstillelse at få lov til at arbejde med en stor opgave og konstatere, at løsningen er anvendelig og gør en forskel i den virkelige verden,” siger hun.

Kommunikationskonsulent Trine Gleager har sat stor pris på Camilla Krogsgaard indsats.

”Corona-restriktionerne har betydet en større omlægning fra fysiske til digitale aktiviteter, og Camilla har med sin baggrund været en nyttig hjælp til at løse disse opgaver,” siger Trine Gleager.

Helt generelt er Trine Gleager en varm fortaler for at tilknytte studerende.

”Flere hænder til at løse praktiske opgaver er altid godt. Men de studerende kommer også med ny viden og er gode at sparre med for ” os gamle.”

Hjørring ErhvervsCenter har god erfaring med studentersamarbejde. Her ses nogle af de tidligere studentermedarbejdere og praktikanter fra både AAU og UCN, fra venstre: Simone Jespersen, Tobias Ørtoft, Louisa Thomsen, Søren Würtz Bredahl og Lise Berendt.

Del denne artikel