Unge igen på Rotary-ophold i udlandet fra 2022

Men det haster med tilmelding, lyder det fra Hjørring Morgen Rotary

Onsdag den 2. juni 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Efter corona-nedlukning åbner Rotary nu igen for det kendte og populære Youth Exchange Programme. Det får virkning fra 2022.

Men det haster med tilmelding, lyder det fra Hjørring Morgen Rotary, der traditionelt sender en ung hjørringenser ud i verden hvert år.

”Vi skal have tilmeldinger i løbet af sommeren, så vi kan vælge de mest egnede og gennemføre interviews med de indstillede i august,” siger Morten Nyborg, der som protection officer i Rotary-klubben er en af nøglepersonerne i klubbens håndtering af udveksling.

”Rotary har i corona-perioden nedlukket sit verdensomspændende udvekslingsprogram og først for nylig lukket op igen. Det har givet os mindre tid end normalt til at forberede næste udveksling. Derfor opfordrer vi interesserede unge og deres forældre til at søge snarest,” siger Morten Nyborg.

Udvekslingsprogrammet henvender sig til unge mellem 15 og 18 år på udvekslingstidspunktet. Opholdet i udlandet varer et år, hvor den unge bor hos tre forskellige familier og følger den relevante lokale undervisning.

Tilbuddet er henvendt til alle – ikke kun til børn af Rotary-medlemmer.

Der er ingen geografisk begrænsning for, hvor man kan søge udveksling. Men Morten Nyborg udtaler som sin personlige mening, at den unge får størst udbytte af at søge til et land med en kultur og et sprog, som ikke på forhånd er velkendt.

Prisen for et udvekslingsophold er maksimalt 45.000 kr. Heri er inkluderet flytransport tur/retur, introduktionsprogrammer, udgifter til skole og lommepenge og diverse udflugter i værtslandet.

Yderligere information om udveksling via Hjørring Morgen Rotary kan ses på Hjørring Morgen Rotarys hjemmeside.

Del denne artikel