Artikler – April 20212021-12-21T15:06:40+01:00

Artikler – April 2021

29.april 2022

Nye rammer for populær firma-event

fredag 29. april 2022|

Der er nu åbent for tilmelding til Erhverv Hjørring Stafetten den 9. juni. Den populære firma-event har i år fået nye rammer i Park Vendia, og Dana Cup er indtrådt som ny samarbejdspartner. Det grundlæggende koncept er uforandret, nemlig et stafetløb på 4 x ca. 4,6 km samt en gå-rute på 1 x ca. 6,2 km.

28.april 2022

Erhvervslivets stemme i idrætspolitikken

torsdag 28. april 2022|

Erhverv Hjørring har udpeget Ragnar Gudmundsson til at repræsentere erhvervslivets interesser i Talent- og Eliterådet, som er rådgivende omkring idrætspolitikken i Hjørring Kommune. Ragnar Gudmundsson er selvstændig erhvervsdrivende med virksomheden OptimizaR, der tilbyder personlig træning og og konditionstests på alle niveauer.

22.april 2022

Brænder for iværksætteri og byudvikling

fredag 22. april 2022|

Engagementet lyser ud af ansigtet og ordene, når man taler med Marian Hjermitslev. Samtalen foregår på UNOkaffebar, den forretning, som Marian Hjermitslev som iværksætter startede på Springvandspladsen i Hjørring for 10 år siden. Og anledningen er, at Marian Hjermitslev for en måneds tid siden blev valgt ind som nyt medlem af Erhverv Hjørrings bestyrelse.

7.april 2022

Kompliceret – der er hjælp at hente

torsdag 7. april 2022|

Uddannelse og efteruddannelse kan virke som en jungle at gennemskue for virksomhederne, og de mange tilskudsmuligheder ligger ofte uberørte hen. EUC Nords Kursuscenter Nord tilbyder at hjælpe virksomhederne – gratis og uforpligtende. Tilbuddet består i. at virksomhedskonsulenter besøger virksomheden og gennemgår de mange muligheder inden for strategisk kompetenceudvikling.

7.april 2022

Bæredygtigt center midt i naturen

torsdag 7. april 2022|

I Sæsing midt mellem Tårs og Østervrå ligger Kulturcenter Vendsyssel med hele 2500 m2 til konferencer, møder og fester. De mange lokaler og de mange forskellige størrelser af lokaler betyder, at der er mange muligheder og stor fleksibilitet, hvad enten det gælder små eller store møder, aktive kursusdage eller konferencer, siger centerchef Henrik Søttrup i en portræt-artikel af en af Erhverv Hjørrings medlemsvirksomheder.

3.maj 2021

Kontant anerkendelse af grøn udvikling

mandag 3. maj 2021|

Et udviklingsprojekt hos Thermex i Hjørring har så stort potentiale, at Innovationsfonden nu bidrager til projektet og dækker en tredjedel af udviklingsomkostningerne. Thermex-direktør Henrik S. Andersen ser bidraget fra Innovationsfonden som en anerkendelse ikke bare af det aktuelle projekt, men af Thermex’s omfattende udviklingsarbejde i det hele taget gennem de senere år.

28.april 2021

Lige børn taler bedst sammen

onsdag 28. april 2021|

”Lige børn leger bedst”, lyder den gamle talemåde. Hos Bad & Wellness i Sindal kan det omskrives til ”Lige børn taler bedst sammen”. For når Ernst Nielsen har ansat højtuddannede i sin virksomhed er årsagen, at kommunikationen med kunderne dermed kommer til at foregå på et optimalt niveau.

27.april 2021

Industrielle rester bliver til værdifuld næring

tirsdag 27. april 2021|

Bæredygtig produktion og innovativ udnyttelse af ressourcer er en påtrængende nødvendighed. I det store og i det små. Et samarbejde mellem de to i øvrigt meget forskellige lokale virksomheder, Entomass og Scandic Foods, er et skoleeksempel på, hvordan også industriel symbiose i mindre format kan bidrage til grønnere ressourceudnyttelse.

21.april 2021

Praktikanterne får lov til at prøve sig af

onsdag 21. april 2021|

RuleStore, en mindre software-virksomhed fra Hjørring, har en slags uofficiel nordjysk rekord i tilknytning af praktikanter fra AAU og UCN. Og det har både virksomheden og praktikanterne gavn af. Det handler denne artikel om. Artiklen indgår i ErhvervsNyts tema-serie "Højtuddannet arbejdskraft".

20.april 2021

Turf Tank er historie i Hjørring næste år

tirsdag 20. april 2021|

Turf Tank flytter fra Hjørring. Et lokalt-iværksætter-eventyr rykker søndenfjords til Svenstrup om et års tid. Ifølge administrerende direktør Olav Bjørn Jørgensen er årsagen, at beliggenheden lidt syd for Aalborg gør virksomheden mere attraktiv for den specialiserede arbejdskraft, som er nødvendig for den videre udvikling af virksomheden.

19.april 2021

Få støtte til medarbejdere med demens

mandag 19. april 2021|

I årets første tre måneder blev 15 borgere under 65 år i Hjørring kommune henvist til udredning for demens. Det er en sygdom, der også rammer erhvervsaktive helt ned til 40-årsalderen. Erfaringen viser, at det er en udfordring at håndtere begyndende demens hos en medarbejder for både ledelse og kolleger. Men der er hjælp at hente. Den tilbydes af RAV – Rådgivning- og Aktivitetstilbud Vendsyssel.

14.april 2021

Virkeligheden er mere kompleks end teorien

onsdag 14. april 2021|

René Sønderby er studerende på Aalborg Universitet. Men han er også eksportassistent hos Fynbo Foods i Vrå i en studentermedarbejder-ordning, som begge parter er særdeles tilfredse med. Det er emnet for denne artikel i ErhvervsNyts artikel-serie med temaet "Højtuddannet arbejdskraft".

12.april 2021

Lokale partnere til grønt demo-projekt søges

mandag 12. april 2021|

Hjørring som udgangspunkt for en vækst-virksomhed, der med smart teknologi bidrager til grøn omstilling. Det er visionen hos Paw Mortensen og hans partnere i Heatflow, der netop er nu i gang med et projekt, der går ud på at køle et helt nyt datacenter på Aalborg Universitet. Et datacenter til et demo-projekt i Hjørring behøver dog ikke at have samme størrelse.

9.april 2021

Studerende og virksomheder ”dater” digitalt i nyt initiativ

fredag 9. april 2021|

I Nordjylland har vores erhvervsliv en produktivitetsudfordring sammenlignet med andre regioner i Danmark og en af vejene til at ændre på det, er ansættelse af flere højtuddannede i vores virksomheder. Det er et fokus Hjørring ErhvervsCenter på forskellig vis arbejder med og nyeste tiltag er et digitalt magasin, hvor 26 lokale virksomheder tilbyder praktikpladser, studiejobs og projektsamarbejde.

8.april 2021

Kunder haves, arbejdskraft savnes

torsdag 8. april 2021|

Polarkøl har eksisteret siden marts sidste år og er Alexander Weesgaards debut som selvstændig. Mens landet samtidig lukkede ned på grund af corona pandemien, gik det modsat for den nybagte virksomhedsejer i Hjørring. Han fik hurtigt mange kunder og søgte snart efter en kølemontør. Der gik måneder med at finde én, og mangel på arbejdskraft i branchen er fortsat en hæmsko for videre ekspansion.

Go to Top