Kunder haves, arbejdskraft savnes

Det er gået stærkt, siden Alexander Weesgaard blev selvstændig med Polarkøl

Alexander Weesgaard og Trine Jensen foran Polarkøls lokaler på Farøvej i Hjørring.

Torsdag den 8. april 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Polarkøl har eksisteret siden marts sidste år og er Alexander Weesgaards debut som selvstændig. Mens landet samtidig lukkede mere eller mindre ned på grund af corona pandemien, gik det lige modsat for den nybagte virksomhedsejer i Hjørring.

”Vi fik hurtigt så mange kunder, at jeg slet ikke kunne overkomme det selv trods arbejdsdage på 12, 14 eller 16 timer. Så allerede i sommeren 2020 gik jeg ud og søgte en kølemontør. Der var bare ingen at få,” fortæller Alexander Weesgaard.

Han driver Polarkøl sammen med sin kone Trine Jensen. Han tager sig af det tekniske med køleanlæg og varmepumper, hun klarer administration og markedsføring. Økonomien er outsourcet.

Endelig i november lykkedes det at finde en kølemontør til Polarkøl. I december blev staben suppleret med endnu en medarbejder. Det er en elektriker, der nu skal videreuddannes som kølemontør.

”Men det er heller ikke så ligetil. Uddannelsen som kølemontør kan kun tages i Hadsten og i København, og i Hadsten er der først plads i 2022,” siger Alexander Weesgaard.

Hans motivation for at begynde som selvstændig er, at han som ansat køletekniker følte, at han bedre kunne komme igennem med sine idéer til optimal kundebetjening, hvis han var på egen hånd. Desuden havde han oparbejdet et så stort netværk, at det kunne være grundlag for en selvstændig virksomhed.

Forventningen holdt stik. Polarkøl har nok at lave – primært i det vestlige og nordlige Vendsyssel, især Skagen. Firmaet har også et voksende antal kunder i hovedstadsområdet, hvor der er ansat endnu en montør i denne måned, samt via en samarbejdspartner, der lejes ind til opgaverne.

Fra starten blev virksomheden drevet fra privatadressen, men der blev hurtigt for lidt plads, og nu er Polarkøl rykket ind i rummelige lokaler på Farøvej i Hjørring.

Polarkøl har kunder af stort set alle typer særligt indenfor fødevareområdet.

Alexander Weesgaard lægger stor vægt på at give kunderne god vejledning.

”Grøn omstilling fylder meget hos kunderne. Jeg bistår for eksempel med at sammensætte anlæg, der genvinder den varme, der genereres ved køling. Flere og flere er også interesseret i CO2-anlæg, hvor de traditionelle syntetiske kølemidler er erstattet af naturligt CO2. Det er dyrere, men mere skånsomt for miljøet og bidrager til at skærpe brugernes grønne profil,” forklarer Alexander Weesgaard.

Fra starten er digitalisering i videst muligt omfang tænkt ind i arbejdsgangene his Polarkøl.

”Vi har et ordrestyringssystem, der holder rede på ordrer, timeforbrug, fakturering og så videre suppleret med et system til GPS-tracking, så montørernes arbejde er 100 pct. dokumenteret,” siger Trine Jensen, hvis opgave blandt andet er at give Polarkøl maksimal synlighed på sociale medier. Desuden er hun ansvarlig for, at Polarkøl lever op til den ISO 9001:2015 certificering, som er en betingelse for at måtte dimensionere, opstille og servicere køleanlæg og varmepumper.

Del denne artikel