Virkeligheden er mere kompleks end teorien

Erfaring hos Fynbo Foods: Studentermedarbejder-ordning er til gavn for både den studerende og virksomheden

René Sønderby, studenter-medarbejder og eksportassistent hos Fynbo Foods, sammen med virksomhedens HR-chef, Maria Bukdahl Rukjær.

Onsdag den 14. april 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

René Sønderby er studerende på Aalborg Universitet. Men han er også eksportassistent hos Fynbo Foods i Vrå i en studentermedarbejder-ordning, som begge parter er særdeles tilfredse med.

”Virkeligheden er mere kompliceret end teorien. Så det er utrolig nyttigt for mig at kunne kombinere teorien fra studiet med praksis her i virksomheden,” siger René Sønderby.

HR-chef, Maria Bukdahl Rukjær, supplerer:

“René har tilført os ny viden, metodisk tilgang samt engagement og energi. Vi har allerede ansat ham i en fast stilling, når han til sommer bliver færdig på universitetet.”

René Sønderby er bachelor i erhvervsøkonomi fra 2019 og forventer at blive cand.merc. i International Business Economics til sommer. Sideløbende med at være studentermedarbejder skriver han i øjeblikket på sit afsluttende speciale. Emnet er naturligvis Fynbo Foods.

De seneste to år har René Sønderby i gennemsnit arbejdet cirka 25 timer ugentligt på virksomheden i Vrå.

”Fra starten blev jeg klædt på til jobbet gennem et onboarding-program, hvor jeg fik en basal indføring i virksomhedens produkter samt de forskellige afdelinger og processer. Det gav mig et godt indblik i de mange aspekter, der gør sig gældende i en moderne produktionsvirksomhed. Fra udvælgelsen af råvarer til markedsføring på nye udenlandske markeder. Og alt det indimellem. Der er mange flere faktorer i spil herude i praksis, end vi hører om på studiet.

Det er samtidig utrolig spændende. Man bliver dybt optaget og bidt af at bidrage til at udvikle virksomheden,” siger René Sønderby.

Fynbo Foods har oplevet René Sønderbys ansættelse som studentermedarbejder som en klar succes.

”Fynbo Foods har i forvejen en strategi om at bidrage til uddannelse af elever, lærlinge og studerende. Det opfatter vi som en samfundsmæssig forpligtelse samtidig med, at det naturligvis også styrker os som virksomhed,” siger Maria Bukdahl Rukjær.

Studentermedarbejder-ordningen, som René Sønderby er ved at afslutte, vil i fremtiden blive brugt som model for at tilknytte flere højtuddannede til Fynbo Foods.

”Vi er i fuld gang med udviklingen af Fynbo Foods til at være en stor, international virksomhed. Højtuddannet arbejdskraft er helt afgørende for denne udvikling. Med studentermedarbejdere som René bliver vi i stand til at ansætte færdiguddannede, hvis kvaliteter vi kender på forhånd, og som ligeledes kender os som arbejdsplads og har en solid basisviden om vores virksomhed. Det gør, at medarbejderen er nyttig for os fra dag 1, samtidig med at medarbejderen føler, at hun/han kan bidrage fra dag 1,” siger HR-chefen.

René Sønderby slutter af med en opfordring til andre studerende:

”Jobbet som studentermedarbejder har givet mig et rigtig godt indblik i, hvad jeg kan bruge min uddannelse til, og jeg vil klart anbefale andre studerende at kaste sig ud i studierelevant arbejde. Det kan sagtens kombineres med studiet, da det også kun er i virksomhedens interesse, at studiet bliver gennemført bedst muligt.”

Del denne artikel