Bæredygtigt center midt i naturen

Portræt af Kulturcenter Vendsyssel – medlem af Erhverv Hjørring

Kulturcenter Vendsyssel i Sæsing

Torsdag den 7. april 2022

Skrevet af journalist Mette Ring for Erhverv Hjørring

I Sæsing midt mellem Tårs og Østervrå ligger Kulturcenter Vendsyssel med hele 2500 m2 til konferencer, møder og fester. Kulturcenteret har flere forskellige lokaler der varierer i størrelse fra 25 m2 og helt op til 600 m2.

”De mange lokaler og de mange forskellige størrelser af lokaler betyder, at der er mange muligheder og stor fleksibilitet, hvad enten det gælder små eller store møder, aktive kursusdage eller konferencer. Og samtidig har vi jo bare de fineste rammer til fysiske aktiviteter – både udendørs i naturen eller i vores store hal hvis vejret driller,” siger centerchef Henrik Søttrup.

Mange større arbejdspladser har fået øjnene op for faciliteterne i Kulturcenter Vendsyssel.

”Regionshospitalet bruger os flittigt til møder og kurser. Og for dem ligger vi jo ret centralt for de har medarbejdere, der kommer fra både Aalborg, Thisted og Frederikshavn. I de store byer er der altid parkeringsudfordringer – både i Aalborg og Hjørring.  Og her hos os har vi 160 parkeringspladser udenfor døren – helt gratis og uden parkeringsvagter,” siger Henrik Søttrup.

Et andet eksempel er Statens Administration, som kommer et par gange om året med ca. 265 medarbejdere. Også Hjørring Kommune har brugt Kulturcenter Vendsyssel.

Kulturcenteret investerede i forbindelse etableringen i 2013 i et solcelleanlæg på 120 KW.

Anlægget står på en mark lige ved siden af og dækker 80 procent af kulturcenterets årlige strømforbrug. På samme tid blev der også etableret et jordvarmesystem, som holder alle bygninger kørende året rundt med både varme og varmt vand.

”Det er helt klart vores bedste investering nogensinde. Vi er jo ikke langt fra at være helt selvforsynende, hvad angår energi. Så de stigende energipriser er ikke noget, vi bekymrer os om. Det skulle da lige være den benzin, vi hælder på firmabilen, fortæller Henrik Søttrup med et skævt smil.

Det er Kirken i Kulturcenter Vendsyssel, der ejer alle bygninger, og en erhvervsdrivende fond, står for det erhvervsmæssige.

De mange lokaler – store og små – og hallen bliver også flittigt brugt i weekender og helligdage til private fester som konfirmationer, fødselsdage og bryllupper.

”En del af vores tid bliver brugt på private fester, og normalt har vi 2-3 private selskaber hver weekend. I konfirmations- og bryllupssæson kan vi have helt op til 5 arrangementer pr. weekend. Sådan er det typisk hele april og maj, fortæller Henrik Søttrup.

”Når vores gæster kigger ud ad vinduet, så kan de se marker og natur. Det kan et eller andet i forhold til at sidde inde i byen. Det er i hvert fald det vi hører fra vores gæster,” siger Henrik Søttrup.

Del denne artikel