Turf Tank er historie i Hjørring næste år

Iværksætter-eventyret rykker søndenfjords for at blive mere attraktiv for specialiseret arbejdskraft

Adm. direktør Olav Bjørn Jørgensen, der gør klar til at flytte Turf Tank fra Hjørring om et års tid.

Tirsdag den 20. april 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Turf Tank flytter fra Hjørring. Et lokalt-iværksætter-eventyr rykker søndenfjords til Svenstrup om et års tid.

Ifølge administrerende direktør Olav Bjørn Jørgensen er årsagen, at beliggenheden lidt syd for Aalborg gør virksomheden mere attraktiv for den specialiserede arbejdskraft, som er nødvendig for den videre udvikling af virksomheden.

”Vi skal primært bruge flere ingeniører i de kommende år, og vi ønsker at være proaktive i forhold til at kunne tiltrække de bedst mulige medarbejdere fra Aalborg- og Aarhus-området,” siger Olav Bjørn Jørgensen.

Turf Tank skal også bruge mere plads. Så sent som i 2019 flyttede det daværende Intelligent Marking til et nyt og større domicil på Farøvej. Det er nu for lille, og virksomheden har allerede fundet større lokaler i Svenstrup.

Der er p.t. omkring en snes medarbejdere hos Turf Tank i Hjørring. De tilbydes alle at flytte med til Svenstrup.

Turf Tank udvikler, markedsfører og monterer produkterne. Delene til robotterne produceres hos omkring 35 underleverandører.

Anders Ulrik Sørensen (t.v.) og Andreas Ydesen – iværksætterne bag Intelligent Marking – nu Turf Tank.

Historien om Turf Tank er et klassisk iværksætter-eventyr om de to skolekammerater Andreas Ydesen og Anders Ulrik Sørensen, der udviklede en unik idé til en GPS-styret robot til opstregning af sportsbaner.

De to iværksættere fik plads i GARAGEN, iværksættermiljøet i forbindelse med Hjørring ErhvervsCenter, og startede senere produktionen i lokaler på Fanøvej.

Der er gennem årene kommet nye investorer og kapital til for at finansiere ekspansion på specielt det amerikanske marked, og i 2019 solgte Anders Ulrik Sørensen og Andreas Ydesen deres andele og trådte helt ud af virksomheden.

Tidligere på året fik Turf Tank tilført 80 millioner kroner fra EKF Danmarks Eksportkredit, Danske Bank, Vækstfonden samt ejerne. Virksomheden ejes i dag primært af Johnny Laursen og Mikkel Klitgaard Jacobsen.

Olav Bjørn Jørgensen afviser, at flytningen af Turf Tank har nogen forbindelse med, at hverken ejere eller ledelse i dag har noget tilknytning til Hjørring.

”Årsagen er rettidig omhu af hensyn til Turf Tanks udvikling”, siger direktøren.

Del denne artikel