Praktikanterne får lov til at prøve sig af

RuleStore har kun gode erfaringer med mange studerende fra AAU og UCN

Mads Kjærgaard Larsen, direktør, og Ef Andersen Krogh, sales og marketing manager, er enige om, at RuleStore skal fortsætte med mange praktikanter tilknyttet.

Onsdag den 21. april 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Meningen med praktikophold i virksomheder er, at de studerende skal kombinere deres teoretiske viden med de praktiske opgaver ude i den virkelige verden. Og det får praktikanterne i høj grad prøvet af hos RuleStore, der er en slags uofficiel nordjysk mester i tilknytning af praktikanter.

RuleStore med base i Metropol-bygningen i Hjørring har p.t. fire praktikanter tilknyttet. Det svarer til antallet af fast ansatte. Virksomheden har siden 2019 haft i alt 10 praktikanter fra Aalborg Universitet og University College Nordjylland.

”Vi har en klart formuleret tilgang til, hvad praktikanterne skal beskæftige sig med her hos os,” siger stifter, ejer og leder af RuleStore, Mads Kjærgaard Larsen, som er uddannet civiløkonom fra Aarhus Universitet.

”Praktikanterne får klart definerede opgaver – delprojekter af større projekter. Vi fortæller dem ikke, hvordan de skal løse opgaven, men opfordrer dem til at bruge deres teoretiske viden og kreativitet til at finde løsninger.”

Det er erfaringen hos RuleStore, at praktikanterne trives med at få ansvar og motiveres af udsigten til at se et konkret resultat. Desuden medbringer de ofte nye tænkemåder og værktøjer, som RuleStore som helhed har glæde af.

RuleStore er en software virksomhed, der bistår produktionsvirksomheder og handelsvirksomheder med at præsentere deres produkter online og digitalisere deres tilbuds- og ordreprocesser, så virksomhederne bliver mere produktive.

Virksomheden er helt afhængig af anvendelse af højtuddannet arbejdskraft, og aktiviteterne foregår i vidt omfang remote og digitalt.

Fra starten i 2017 blev den drevet af Mads Kjærgaard Larsen i Hjørring og hans bror Kristian Kjærgaard Larsen, der er cilvilingeniør i produktionsteknologi fra Aalborg Universitet, og som bor og arbejder på Fyn.

For et halvt år siden kom Lars Reimer til via Landdistriktvækstpilot-ordningen. Han er civilingeniør i informatik og bor og arbejder også på Fyn.

Desuden er Ef Andersen Krogh ansat. Han har en BA i sociologi og en PBA i digital konceptudvikling og arbejder primært med salg og marketing.

”Vi arbejdede allerede inden corona-restriktionerne i høj grad remote. Men pandemien har naturligvis forstærket tendensen. Faktisk i så høj grad, at en af vores praktikanter først kom her på kontoret, lige før praktiktiden var udløbet,” siger Mads Kjærgaard Larsen.

For RuleStore betyder tilknytningen af praktikanter, at virksomheden bliver synlig i uddannelsesmiljøet i Aalborg, og Mads Kjærgaard Larsen forventer, at det vil medvirke til, at det bliver lettere at rekruttere højtuddannet arbejdskraft i fremtiden.

”RuleStore bliver kendt, og flere og flere oplever, at det ikke er et problem at arbejde for en virksomhed i Hjørring. Dels kan man arbejde remote i vores branche, dels er det ikke mere vanskeligt at tage toget til Hjørring, end det er at komme omkring i Aalborg,” siger Mads Kjærgaard Larsen.

RuleStores erfaring med praktikanter er så positive, at Mads Kjærgaard Larsen ikke overvejer, om han skal have praktikanter til efteråret. Han overvejer, hvor mange han skal have. Fire eller fem måske?

Del denne artikel