Studerende og virksomheder ”dater” digitalt i nyt initiativ

26 virksomheder i Hjørring kommune rækker ud til studerende på AAU og UCN

Fredag den 9. april 2021

Skrevet af  erhvervschef Bo Geertsen, Hjørring ErhvervsCenter

I Nordjylland har vores erhvervsliv en produktivitetsudfordring sammenlignet med andre regioner i Danmark. Vi skaber simpelthen en lavere bruttoværdi-tilvækst pr. arbejdstime end i andre regioner.

En af vejene til at ændre på det, er ansættelse af flere højtuddannede i vores virksomheder.

Af den årsag har vi i Hjørring ErhvervsCenter stort fokus på at knytte kontakt mellem studerende og virksomheder, for på den måde at bane vejen for flere højtuddannede ansættelser.

Én af måderne vi gør dette på, er via årlige såkaldte ”Tour de Hjørring”-events, hvor vi kører en busfuld studerende til Hjørring kommune, og arrangerer aktiviteter og besøg, hvor studerende og virksomheder kan møde hinanden, og knytte kontakt. Og ved samme lejlighed også fortæller de unge om de mange gode bosætningstilbud, vi har i vores kommune.

I år har coronaen sat en stopper for det. Men så må vi jo tænke andre veje …

Når vi nu ikke kan mødes fysisk, har vi derfor i stedet udviklet et digitalt magasin, hvor ikke mindre end 26 virksomheder fra Hjørring kommune inviterer de unge indenfor med praktikpladser, projektsamarbejde og studenterjob.

Kataloget rummer foruden de 26 virksomheds-invitationer – hvorfra der kan klikkes videre til virksomhedernes Facebook, LinkedIn, Instagram og web – også artikler om Hjørring kommunes mange kultur-, fritids- og bosætnings-tilbud m.m.

Vi har aftalt et tæt samarbejde med AAU og UCN om en aktiv indsats, så vi forhåbentligt får hjulpet alle 26 virksomheder med at få indgået aftale med en eller flere studerende.

Og det er så i øvrigt Hjørring ErhvervsCenters egen praktikant og studentermedhjælp, der har stået for udformningen af det flotte magasin i samarbejde med vores konsulenter.

Klik på billedet (forsiden af magasinet) og se resultatet!

De næste par måneder, sætter vi desuden fokus på højtuddannet arbejdskraft i en serie af caseartikler i Erhvervsnyt, på Facebook og LinkedIn. Måske du og din virksomhed, via artiklerne og magasinet, bliver inspireret til også at kigge på muligheder med studentersamarbejder.

Når det sker, så tøv ikke med at tage kontakt til os.

Bo Geertsen
Erhvervschef, Hjørring ErhvervsCenter

Del denne artikel