Brænder for iværksætteri og byudvikling

Portræt af Marian Hjermitslev – nyvalgt til Erhverv Hjørrings bestyrelse

Marian Hjermitslev – nyt medlem af Erhverv Hjørrings bestyrelse.

Fredag den 22. april 2022

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring

Engagementet lyser ud af ansigtet og ordene, når man taler med Marian Hjermitslev.

Samtalen foregår på UNOkaffebar, den forretning, som Marian Hjermitslev som iværksætter startede på Springvandspladsen i Hjørring for 10 år siden. Og anledningen er, at Marian Hjermitslev for en måneds tid siden blev valgt ind som nyt medlem af Erhverv Hjørrings bestyrelse.

Engagementet omfatter selvsagt hendes egen forretning, som gradvist er udviklet siden 2012, og som Marian Hjermitslev har aktuelle planer om at udvikle yderligere. Den er i dag arbejdsplads for 12 personer. Om sommeren lidt flere.

Lidt paradoksalt har coronakrisen accelereret virksomhedens udvikling.

”Når vi ikke kunne have gæster i kaffebaren, måtte vi være kreative, for at forretningen ikke skulle sygne hen. Så vi satsede på at sælge ud af huset og udviklede blandt andet online løsninger til at få kunder,” fortæller Marian Hjermitslev.

I dag ligger 40 pct. af UNOkaffebars omsætning på take away-delen. Marian Hjermitslev vil gerne øge andelen til 50 pct. eller derover. Det kræver øget kapacitet i køkken og bageri. Men det problem arbejder hun med at løse.

Grundlaget for UNOkaffebar er kompromisløs kvalitet.

”Vi producerer for omkring 85 procents vedkommende vores produkter selv og har derfor størst mulig kontrol med, at kvaliteten er høj,” siger Marian Hjermitslev.

Som medlem af Erhverv Hjørrings bestyrelse vil Marian Hjermitslev først og fremmest medbringe sit engagement i iværksætteri og byudvikling.

”Jeg tumler hele tiden med tanker og ideer om nye tiltag og nye virksomheder. Det ligger i mig, at der skal ske noget nyt. Derfor glæder det mig også, at der nu er taget hul på den fysiske udvikling af midtbyen i Hjørring, selv om det selvfølgelig er lidt generende, at de nu er begyndt at grave op lige udenfor min kaffebar. Men jeg håber og tror, det bliver godt. Vi har ventet alt for længe på, at der skulle ske noget i Hjørrings midtby,” siger Marian Hjermitslev.

Marian Hjermitslev er bevidst om, at Erhverv Hjørrings arbejde primært er overordnet erhvervspolitisk. Hun siger:

”I bestyrelsen kan jeg bidrage med min praktiske erfaring som iværksætter og forretningsdrivende og dermed kvalificere arbejdet. Specielt med de mærkesager, som jeg brænder for, nemlig iværksætteri og byudvikling.”

Del denne artikel