Vikaren har bidt sig fast i Tårs

Michael Nielsen har gradvist udviklet sin entreprenørforretning

Michael Nielsen i Multivikarens domicil i den tidligere kommunale materielgård i Tårs.

Mandag den 18. januar 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Navnet Multivikaren og logoet med den praktiske gris rimer faktisk ikke med virksomhedens aktuelle virkelighed. Multivikaren er i dag en egentlig entreprenør-forretning og har bidt sig fast med udgangspunkt i Tårs og virkeområde i hele Hjørring kommune med enkelte afstikkere til de omkringliggende kommuner.

”Men navnet og logoet er gennem årene blevet synonym med min virksomhed. Det er vores ”brand”, og det har jeg det godt med. Og det vil i øvrigt være dyrt at ændre og tage lang tid at oparbejde en tilsvarende genkendelsesværdi,” siger Michael Nielsen, der ejer og driver Multivikaren.

Det har han gjort siden 2008, hvor han opgav en mangeårig drøm om at drive landbrug og i stedet blev iværksætter med tilbud om at blive den vikar, der kunne hjælpe med mindre praktiske opgaver af enhver art. Deraf navnet Multivikaren.

Det gik efterhånden ganske godt. Michael Nielsen ansatte sin første medarbejder i 2012. Året efter blev han autoriseret kloakmester, og det gav baggrund for gradvist at ændre Multivikaren til en egentlig entreprenør-virksomhed med et stigende antal ansatte og en efterhånden omfattende maskinpark.

Dermed blev det efterhånden også for besværligt at drive virksomheden fra privatadressen, og i 2017 købte Michael Nielsen den tidligere materielgård på Postholdervej af Hjørring Kommune, og efter en renovering er den nu et tidssvarende domicil for virksomheden.

I december udvidede Michael Nielsen med ét slag forretningsområdet med 50 pct. ved overtagelse af en anden Tårs-virksomhed, Nordjysk Mini Dozer, hvis ejer på grund af sygdom valgte at afhænde sin virksomhed.

”Dermed har vi en størrelse, som i hvert fald lige nu er meget passende. Vi er ikke for store til fortsat at udføre opgaver for både private og virksomheder – men store nok til at byde ind på anlægsopgaver af et vist omfang som f. eks. kloakering og anlægsprojekter i offentligt regi,” siger Michael Nielsen.

Igennem årene som selvstændig har Michael Nielsen i vidt omfang benyttet sig af rådgivning hos Hjørring ErhvervsCenter.

”Fra starten som iværksætter fik jeg stor hjælp med at komme i gang og desuden kontakt til et netværk af andre i samme situation, som jeg fortsat trækker på. I de senere år har jeg først og fremmest trukket på erhvervscentrets konsulenter til sparring omkring strategiske spørgsmål, og de har hjulpet mig til afklaring om, hvordan jeg bedst muligt kan udvikle virksomheden,” siger Michael Nielsen.

Del denne artikel