Udbuddet af sommerhuse er halveret

Store udsving på markedet for fritidsboliger i Hjørring kommune

Foto: Stoklund Medieproduktion

Torsdag den 21. januar 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Mens markedet for køb og salg af parcelhuse i Hjørring Kommune har ligget nogenlunde konstant siden 2018, er der til gengæld store udsving, når det gælder sommerhuse.

Det fremgår af Boligsidens Markedsindeks, som er en opgørelse over køb og salg på boligmarkedet i Danmark gennem de seneste tre år.

I august 2018 var der 619 sommerhuse udbudt til salg i Hjørring Kommune. Med udgangen af 2020 var tallet næsten halveret til 330.

Corona-krisen har utvivlsomt medvirket til, at flere har fået interesse for at købe (eller beholde) sommerhus og holde ferie i Danmark.

Med faldet i udbuddet startede faktisk inden coronakrisen indtrådte i marts 2020, hvor der var 464 ferieboliger til salg.

Du kan se udviklingen i denne graf:

Af grafen fremgår det, at udbuddet af parcelhuse i Hjørring kommune har ligget konstant mellem 700 og 800 siden starten af 2018.

Den næste graf viser, hvor hurtigt det går med at sælge huse i Hjørring kommune:

Det tager stadig væsentligt længere tid at sælge et sommerhus end et parcelhus. De seneste måneder er liggetiden for sommerhuse dog faldet kraftigt.

Den tredje og sidste graf viser udviklingen i salgspriserne opgjort pr. kvadratmeter:

Det er fortsat mere end dobbelt så dyrt at købe et sommerhus i Hjørring kommune end et parcelhus. I takt med faldet i udbuddet er sommerhusene blevet næsten 20 pct. dyrere i tre års perioden, mens prisen på parcelhuse har ligget konstant.

Del denne artikel