Ud af corona-krisen med digital omstilling

Dana Cup får tilskud fra Omstillingspuljen til at opbygge en ny platform

Jette Andersen, direktør i Dana Cup, foran et foto, der illustrerer turneringens format indtil corona-krisen.

Mandag den 22. marts 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Med et tilskud fra Omstillingspuljen på 750.000 kr. forbereder Dana Cup opbygning af en ny digital platform, der skal udvikle forretningsgrundlaget for den store fodboldevent i Hjørring.

Indtil coronakrisen var Dana Cup Danmarks største årlige idrætsevent med op mod 30.000 tilrejsende spillere, ledere og familier. Eventen genererede hvert år i uge 30 en omsætning på 179 mio. kr. til lokalområdet.

”Coronaen rev fuldstændig tæppet væk under os. Der blev ingen Dana Cup i 2020. Hvad det bliver til i år, ved vi ikke. Men selv om vi kan gennemføre en Dana Cup, så kan det i hvert fald ikke i år blive i samme omfang som tidligere,” siger Dana Cup’s direktør, Jette Andersen.

Hjælpepakkerne har hjulpet Dana Cup med at begrænse den økonomiske katastrofe for virksomheden. Men krisen har også fået Dana Cup til at tænke konstruktivt fremad.

”Vi vil forsøge at udnytte det omfattende internationale netværk, vi har opbygget gennem mange år. Det skal ske ved at flytte vores website op på et nyt niveau, hvor den bliver en langt mere omfattende portal,” siger Jette Andersen.

Dana Cup’s vision er, at den nye portal skal være en platform for nye aktiviteter i Dana Cup-regi, der benytter de fremragende faciliteter, som findes i Park Vendia.

Men portalen skal også være en kanal for markedsføring og handel for andre virksomheder end Dana Cup og på den måde bidrage til at udvide forretningsgrundlaget for lokale virksomheder i det hele taget.

”Vi skal flytte vores mindset fra at være arrangører af en fodboldevent i uge 30 til at være formidlere af varer og events året rundt,” siger Jette Andersen.

Med tilskuddet fra Omstillingspuljen kan Dana Cup nu gå i gang med at finde leverandører af rådgivning til kravspecifikation og senere udvikling af den kommende portal.

I alt syv virksomheder i Hjørring Kommune har i denne omgang fået tilskud fra Omstillingspuljen, der har givet tilskud til virksomheder, som har behov for at tilpasse og omstille forretningen i lyset af corona-krisen. Den statslige ordning har særligt fokus på at hjælpe virksomheder indenfor turisme og oplevelsesøkonomi. Tilskud fra puljen skal bl.a. kunne anvendes til omstilling via kompetence- eller uddannelsesløft, digital og grøn omstilling eller omstilling til at afsætte produkter og services på nye markeder.

Omstillingspuljen, der har været åbnet ad to omgange, er lukket for denne gang. Det vides ikke, om der senere åbnes for en ny runde.

Del denne artikel