Wørsling

Wørsling vandt 3. præmien i Dynamic StartUp Challenge 2018. Vi har spurgt dem om, hvad de har fået ud af at være med i konkurrencen.

Hvad var jeres motivation for at starte egen virksomhed?
Projektet startede i 3.g på HTX i Hjørring. Da skoleprojektet tog fart, begyndte vi at se en mulighed i konceptet om ”lokal forankring”. Den hovedsagelige motivation for at starte virksomheden, var derfor at gøre noget godt for vores lokalområde i Løkken og omegn. Vi har hver især boet i området hele vores liv, og vi følte at vi måtte give noget godt igen. Da vi så fandt ud af, at vores fælles kompetencer kunne skabe et produkt, som kunne formidle lokalområdets karakter, vinde teknologimesser og som også smagte fantastisk, begyndte vi at tage det mere seriøst og startede derfor virksomheden, ”Wørsling”. Det fede var selvfølgelig også at folk (vi ikke kendte på forhånd), aktivt tilspurgte vores produkt med formålet om at købe det.

Hvad fik jer til at deltage i Dynamic StartUp Challenge?
Det var lidt af en tilfældighed, men det mindede utrolig meget om. hvad vi allerede havde skrevet i forvejen i vores fag Teknologi på skolen. Vi synes, det ville være dumt næsten ikke at give det et skud. På det tidspunkt var vi jo lige startet, men ideen bag projektet var hurtigt blevet bekræftet af forskellige dommere og tilskuere på de forskellige messer, vi havde deltaget i.

Hvad fik I ud af at være med i Dynamic StartUp Challenge?
Det fik os hovedsageligt til at se mere indad i virksomheden, hvor vi derfor blev mere kompetente til at løse interne problemer, i stedet for at søge hjælp udefra; det lyder mærkeligt at sige om en helt ny virksomhed, men processen i DSC gjorde os mere modne i forhold til hinanden og i forhold til virksomheden. Det skabte et stort springbræt for os, så vi kunne tage virksomheden og produktet, de nødvendige skridt videre.

Hvad brugte I pengene til? 
Pengene gik til prototyper og forbedring af vores produkt, så vi selv var tilfredse med det, vi havde tænkt os at sælge til lokalmiljøet. Pengene gik også til generelle ting i opstartsfasen, men beløbet hjalp også på vores motivation for projektet, fordi vi følte os yderligere ”bekræftet”.

Hvad har I fået ud af vækstguideforløbet med konsulenterne fra Hjørring ErhvervsCenter (og evt. plads i GARAGEN)?
Vi har fået enormt meget ud af at få snakket med Allan og Lars; de har hver især haft en kæmpe del i vores motivation for produktet, fordi de har været gode til at få os til at se idéen fra alternative perspektiver. Det har dog ikke kun været virksomhedsrelateret, men dertil også nogle inputs, som vi har mulighed for at bruge og reflektere over resten af vores liv. Alt i alt har Allan og Lars været en kæmpe del af firmaets opstart og vores egen motivation.

Har det givet jer anden værdi at være med i Dynamic StartUp Challenge?
Vi har indbyrdes fået bekræftet, at vi kan mere, end vi egentlig går og tror. At vi stod på podiet og modtog tredjepladsen er stadig surrealistisk for os. Det er endnu en enorm positiv oplevelse, som vil følge os resten af livet.

Hvordan går det jeres virksomhed nu?
Vi står desværre i den situation, at vi er ved at lukke firmaet. Vi har hver især for travlt med at være unge og med at opleve livet og os selv, så vi har valgt at sige stop, mens legen stadig er super god. Selvom virksomheden er på randen til at lukke, er vi dog ikke de samme tre drenge, som vi var, da vi startede projektet – og det er ment positivt. Alle de relationer, samt gode og dårlige oplevelser har modnet os som personer, og vi har hver især fået mere ud af Wørsling, end vi nogensinde ville kunne betale os til.

Vi har haft en fremragende rejse indtil nu, men vi har valgt at sige stop; i hvert fald når det handler om Wørsling.

Vil I anbefale andre iværksættere at være med i Dynamic StartUp Challenge – og hvorfor?
Helt sikkert, enormt godt initiativ.

Det er utrolig godt for Hjørring Kommune at ville støtte iværksættere og nyopstartede virksomheder. Vi er alle 3 store tilhængere af iværksætteri, og vi elsker at skabe nyt. Det er godt, at små som store virksomheder kan være med, uanset hvor langt man er på sin rejse. Det giver mere, end man egentlig går og tror, uanset om man snakker pengebeløbet eller den sparring med andre mennesker, man fik med under forløbet.

Hvilke råd vil I give til andre nystartede iværksættere eller til dem som overvejer at starte selv?
Kom i gang! Det er al tiden værd. Der vil være flere bump på rejsen end man lige regner med, men det er ikke nødvendigvis negativt. At starte et sådant projekt kommer til at forme en, og det vil man altid kunne kigge tilbage på og være stolt af. Og hvis du i sidste ende vælger at sige stop, siger du blot ”start” til en ny ide.

Etablering: 2018

Produkter: Is – Bunkerbøtte

Ejere: Emil Ussing, Magnus Rømer og Theis Kassow

Antal ansatte: 0

Hjemmeside: Ingen

Facebook: Wørsling

Instagram: @Worsling