Succesvirksomheder fra Hjørring

Erik Lytzen, Fjordbak Byg og Supervin tog tre ud af fire nordjyske priser

Anders Nielsen (t.v.) og Martin Søndergaard – ejere og ledere af Erik Lytzen A/S – modtager prisen som Succesvirksomhed 2021 i Nordjylland.

Tirsdag den 9. november 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Tre ud af fire priser i konkurrencen for nordjyske virksomheder, Succesvirksomhed 2021, er gået til virksomheder fra Hjørring. Bag kåringen står Spar Nord og BDO.

Vinderen af erhvervsprisen Succesvirksomhed 2021 i Region Nordjylland blev Erik Lytzen A/S. Det er tredje år i træk, prisen går til Erik Lytzen A/S.

Udover en regional vinder blev der også uddelt særpriser inden for bæredygtighed, digital omstilling og jobskabelse.

Supervin, ligeledes fra Hjørring, blev kåret som regionens digitale frontløber, mens en tredje virksomhed fra Hjørring, byggevirksomheden Fjordbak Byg, vandt prisen i jobskabelseskategorien blandt de 200 succesvirksomheder i Region Nordjylland.

Erhverv Hjørring, der har alle tre virksomheder som  medlemmer, ønsker tillykke til de tre vindere.

Spar Nords og BDOs erhvervspris anerkender danske virksomheder med 10-999 ansatte. De virksomheder, som ikke helt får den opmærksomhed, de fortjener, til trods for at netop de sikrer fremgang i den lokale og nationale økonomi.

Succesvirksomhederne skal opfylde en række kriterier for at komme i betragtning til prisen. Udvælgelsen baserer sig på antal ansatte og tre centrale nøgletal: Resultat før skat, egenkapital og soliditet.

En succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere:

  • Vækst i deres resultat før skat de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15 % i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag.

Direktør Henrik Fjordbak, Fjordbak Byg, til venstre, og direktør Mads Jensen, Supervin, blev præmieret for henholdsvis jobskabelse og digital omstilling.

 

Del denne artikel