Robot skal finde de helt rigtige biler

Yderligere digitalisering skal effektivisere Cars by Riisager

Michael Riisager ved nogle af de specielt udstyrede VW-biler, som han importerer fra Tyskland.

Mandag den 1. marts 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

En robot er en maskine, programmerbar via en computer, der kan udføre en kompleks serie af handlinger automatisk.

Sådan defineres “robot” hos Wikipedia. Men den definition er for snæver og tager ikke højde for kontorrobotter, som ikke har nogen fysisk substans, men er software, der automatiserer digitale arbejdsopgaver.

Det er en robot af den type, Michael Riisager har sat sig for at ”ansætte” som medarbejder i sin virksomhed Cars by Riisager.

Virksomheden, der fysisk ligger ved Ilbro sydøst for Hjørring, sælger brugte biler over hele landet via en website og er således i forvejen digitaliseret i høj grad.

Michael Riisager startede Cars by Riisager for to år siden. Det er gået tilfredsstillende. Men han vil gerne kunne bruge mere tid på salgsdelen af virksomheden.

”Rigtig meget af min tid går med at søge på nettet for at finde de biler, jeg hjemtager fra Tyskland og sætter til salg. Jeg sælger primært VW-modeller med udstyr, som ikke er almindeligt i Danmark, og det tager meget tid at finde frem til de biler, som passer ind i mit forretnings-koncept,” siger Michael Riisager.

Der findes forskellige robotter på nettet, som kan hjælpe med søgning. Men det er standard-typer, som kun er til begrænset hjælp.

”Jeg ønsker en robot, som jeg kan fodre med meget specifikke kriterier omkring specifikationer på bilerne, og som er i stand til at opstille en købekontrakt, som jeg blot skal godkende, inden handlen kan udføres,” siger Michael Riisager.

Sådan en kontorrobot findes ikke på markedet. Michael Riisgaer har i hvert fald ikke kendskab til sådan en. Så han bliver first mover på området.

”Foreløbig har jeg meldt mig som deltager i projektet Digital Ledelseskultur, som UCN act2learn Erhverv og Hjørring ErhvervsCenter står for, og jeg håber ad den vej at blive klogere på, hvordan jeg kan få sat gang i et robotudviklings-projekt,” siger Michael Riisager.

Del denne artikel