Rekruttering afgørende for de maritime erhverv

Lise Bjørn Jørgensens særlige ansvar i Erhverv Hjørrings bestyrelse

Lise Bjørn Jørgensen – bestyrelsesmedlem i Erhverv Hjørring

Mandag den 1. november 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Bestyrelsen for Erhverv Hjørring har besluttet at uddelegere tematiske ansvarsområder til de enkelte medlemmer af bestyrelsen (læs tidligere artikel).

I en række artikler præsenterer ErhvervsNyt hvert enkelt medlem og vedkommendes særlige rolle i bestyrelsen.

Denne gang handler det om Lise Bjørn Jørgensen, hvis ansvarsområde er:

  • Fiskerierhvervet
  • Maritime erhverv

Som skibsreder i Rederiet Isafold, der ejer og driver et af de fire store pelagiske fiskefartøjer, der opererer fra Hirtshals Havn, er det helt naturligt, at Lise Bjørn Jørgensen har fiskeriet og de maritime erhverv som sit særlige område i bestyrelsen for Erhverv Hjørring.

Lise Bjørn Jørgensen lægger vægt på, at fiskeriet er selve Hirtshals’s DNA, og hun vil arbejde for, at fiskeriet får de bedst mulige betingelser på Hirtshals Havn.

I den forbindelse er hun særligt optaget af rekruttering til erhvervet – både fiskeriet i sig selv, men også de uundværlige serviceerhverv som for eksempel vodbinderierne, der har meget svært ved at tiltrække afløsere for en aldrende medarbejderstab.

Derfor ser Lise Bjørn Jørgensen den planlagte maritime fri fagskole Nordsøen som et vigtigt tiltag til at motivere unge til at uddanne sig i den maritime retning, og hun glæder sig over, at mange virksomheder på havnen bidrager til at rejse den nødvendige kapital til at gøre fagskolen til virkelighed.

Lise Bjørn Jørgensen opfatter den nuværende situation for Hirtshals som en skillevej, hvor der skal investeres i at udvikle havnen, men der er stadig  mange momenter, der skal belyses yderligere. Hun opfatter dog stemningen i virksomhederne på havnen som meget positiv i forhold til havnens fremtidige udvikling.

Der er ifølge Lise Bjørn Jørgensen en generel opfattelse i de maritime virksomheder af, at nu skal der ses fremad, så havnen kan styrkes som selve grundlaget for Hirtshals’s eksistens og som en værdifuld del af erhvervslivet i Hjørring kommune i det hele taget.

Del denne artikel