Opgradering med den nyeste viden

Miljø-ingeniør blev hentet ind som vækstpilot og er nu fast ansat hos Expo-Net

Mikkel Schumacher tilfører Expo-Net den nyeste viden på området vandrensning.

Torsdag den 20. maj 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Da Mikkel Schumacher sidste år blev hentet ind hos Expo-Net som vækstpilot med løntilskud under Vækst via Viden-programmet, var det tanken, at både virksomheden og han selv skulle se hinanden an i en tre måneders periode.

Den periode er for længst gået, og Mikkel Schumacher er nu fast ansat hos plastnet-virksomheden i Hjørring.

Det viste sig nemlig hurtigt, at den 26-årige ingeniør med uddannelse fra Aalborg Universitets sektion for vand og miljø havde netop de kvalifikationer, som Expo-Net efterspurgte inden for et af virksomhedens mange forskellige produkt-områder, Bio-Blok.

Det er produkter, der anvendes ved spildevandsrensning og i akvakultur-branchen.

Med sin helt opdaterede viden på området har Mikkel Schumacher specielt beskæftiget sig med et nyudviklet produkt på området, Bio-Blok Random Media. Det er plast-elementer, der flyder rundt i spildevandet i modsætning til den traditionelle Bio-Blok, som er faste rør. Random-mediet har den fordel, at de har en større overflade end rørene og dermed giver mere plads til de mikroorganismer, som er aktive i biologisk vandrensning.

”Min styrke her hos Expo-Net er ikke mindst, at jeg med min teoretiske baggrund taler samme sprog som de rådgivere, der er vores kontaktpersoner ude hos kunderne. Vi kommer fra samme uddannelsesmiljø, jeg ved, hvordan de tænker, og kan derfor indgå i meningsfulde diskussioner om de bedst mulige løsninger,” siger Mikkel Schumacher.

Den nyuddannede miljøingeniør lægger ikke skjul på, at det har været rigtig spændende for ham at blive en del af Expo-Net.

”Jeg har kommet med en masse viden, men har samtidig skulle tilegne mig et grundlæggende kendskab til, hvordan en moderne produktionsvirksomhed som Expo-Net fungerer”.

Hvad er plast overhovedet for et materiale?

Hvordan bearbejdes det?

Hvad kan det bruges til?

Hvordan påvirker det markedet, at priserne på råmaterialer og fragtraterne er stigende?

Det er blot nogle af ting, Mikkel Schumacher har måttet tilegne sig viden om i det lille års tid, han har været hos Expo-Net. Samtidig er hans ansættelse faldet sammen med corona-restriktionerne, som har præsenteret helt specielle udfordringer.

”Heldigvis er der mange erfarne medarbejdere hos Expo-Net, som jeg har kunnet støtte mig til. Og samtidig er vi nogle unge nyansatte, som er ivrige efter at bidrage til udvikling af virksomheden. Så det har været både spændende og udfordrende at komme til denne virksomhed,” siger Mikkel Schumacher.

Del denne artikel