Mindeord ved Jens Holmsbergs død

I anledning af Jens Holmsbergs død skriver direktør Bo Geertsen, Hjørring ErhvervsCenter disse mindeord:

Det var med stor tristhed, jeg modtog beskeden om Jens Holmsbergs død.

Jens blev ansat som konsulent hos Hjørring Erhvervsråd tilbage i 2001 og fortsatte i samme virke hos det nydannede Hjørring ErhvervsCenter frem til 2015, hvor han valgte at gå på pension.

I alle årene var Jens en højt skattet medarbejder og kollega. Jens besad evnen til at opnå dyb indsigt i og viden om mangeartede emner. En evne og en viden som hans mange, mange iværksætter- og virksomhedskontakter med stort udbytte har trukket på gennem alle årene.

Foruden den nysgerrige interesse for så mange fagområder var der dog en interesse, der overskyggede dem alle: Interessen for den person, han talte med. Jens evnede dialogen i øjenhøjde, uanset personens titel, status eller baggrund. Den personlige kontakt med en ægte og imødekommende indlevelse og interesse faldt ham naturligt.

Jens har rådgivet flere tusinde af iværksættere, men ingen har følt sig som et nummer i rækken.  Alle har fået personlig og vedkommende vejledning og sparring og er gået beriget videre. Få har gjort så stor en forskel for så mange som Jens.

Et andet speciale i Jens’s virke ved erhvervscentret var generationsskifte-sager. Ikke i juridisk og økonomisk forstand, men i forhold til den personlige dialog og sparring om de svære beslutninger, der skal træffes, når man skal lade sin virksomhed gå videre til nye ejere.

Denne disciplin evnede Jens ligeledes til fuldkommenhed. Igen fordi Jens evnede at se mennesket bag virksomheden og desuden evnede at bringe køber og sælger sammen i en frugtbar dialog.

Jeg kender ingen, der har haft et netværk som Jens. Et netværk, som ikke kun favnede utallige erhvervsfolk, men også mange indenfor kulturlivet, natur- og miljø-området, turismen, uddannelsesområdet m.m. At kunne få så stort et netværk hang sammen med Jens’ ægte interesse for sine medmennesker.

Humor, lune og glæde var altid Jens’s følgesvend. Ikke en dag på jobbet gik uden et godt grin og sjove kommentarer. Utallige er de gode samtaler, de personlige snakke, frugtbare mødedialoger, festlige sammenkomster og gode stunder, vi har haft.

At vide, at Jens ikke er her mere, er et stort savn. Æret være hans minde.