Mere know-how med udvidet ejerkreds

85 års vindmølle-erfaring står bag Challenge-vinderne Blaiton

Martin Jensen (til venstre) og Martin Elefsen – de to lokale iværksættere bag Blaiton – har nu fået værdifuld know-how med ind i ejerkredsen.

Onsdag den 15. september 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Vinderne af DYNAMIC StartUp Challenge 2021, Blaiton, har udvidet ejerkredsen med yderligere know-how. De fire ejere repræsenterer nu 85 års erfaring i vindmølle-branchen og står dermed yderligere rustet til at etablere sig med et unikt produkt til vedligeholdelse af vindmøller.

Blaiton blev stiftet for fire år siden af de to lokale iværksættere Martin Jensen og Martin Elefsen. Nu er ejerkredsen udvidet med to personer, der med erfaring fra blandt andet Vestas tilfører Blaiton kompetencer på både det tekniske og det strategiske plan.

Navnene på de to nye medejere offentliggøres senere.

Martin Jensen og Martin Elefsen har fortsat job ved siden af arbejdet med Blaiton. En af de nye ejere går imidlertid ind i virksomheden på fuld tid og styrker på den måde udviklingen af selskabet.

Blaitons forretningsidé går ud på at sænke driftsomkostningerne i forbindelse med vedligeholdelse af vindmøller til on- og offshore. I dag repareres møllevinger enten med kraner/lifte eller med platforme ophængt i wirer. Blaitons løfteløsninger giver reducerede omkostninger, øget sikkerhed og minimerer driftsstop ved reparation og service.

Markedet for Blaitons løfteløsninger er stort, men den færdige udvikling af produktet er krævende og omkostningstung.

Lige nu er et ingeniørfirma i gang med beregning af dimensionering af løfteløsninger. Herefter er det planen, at der skal bygges en prototype. Det bliver i samarbejde med et af Europas største energi-selskaber, som Blaiton ligger i forhandling med.

Det kræver kapital, og det er Blaiton i fuld gang med at skaffe – blandt andet med bistand fra Hjørring ErhvervsCenter.

Indtil videre går Blaiton stille med dørene omkring både det tekniske og det forretningsmæssige.

”Vi har et dansk patent på vores produkt, og vi forbereder at udvide med et internationalt patent. Indtil det er på plads, vil vi forståeligt ikke afsløre noget om detaljerne i vores produkt,” siger Martin Jensen fra Blaiton.

Del denne artikel