Kvantespring for pumpeproducent

JS Proputec præsenterer IoT-løsning til løbende overvågning over nettet

Via app’en kan brugeren med JS Maintenance Mate® fra JS Proputec overvåge funktionen af pumperne.

Mandag den 10. maj 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Pumpeproducenten JS Proputec A/S i Hjørring foretager i dag et kvantespring ind i den digitale verden. Det sker med præsentationen af en IoT-løsning til virksomhedens pumper – et resultat af tre års udviklingsarbejde.

IoT – Internet of Things – dækker over opkobling af fysiske objekter til digitale netværk til styring og overvågning. Hos JS Proputec betyder det, at alle virksomhedens lamelpumper fra nu af bliver forsynet med en IoT-enhed og en række sensorer. Pumpens funktion kan dermed følges i realtid, og behovet for service eller reparation kan konstateres i god tid.

JS Maintenance Mate® hedder IoT-løsningen. Den giver via internettet mulighed for overvågning hos JS Proputec i Hjørring samt hos brugeren selv via en app.

JS Maintenance Mate® tilbydes også til eksisterende pumper.

Salgschef Rene Jensen, JS Proputec

Salgschef Rene Jensen, JS Proputec, siger:

”Det mest fascinerende ved JS Maintenance Mate® er, at den giver operatørerne mulighed for at ”kigge ind” i hver enkelt pumpe og dermed forudse mulige nedbrud med meget stor nøjagtighed. Dermed kan vores kunder planlægge den præventive vedligeholdelse, så den falder sammen med andre nedetider.”

JS Maintenance Mate® er resultatet af et omfattende udviklingssamarbejde mellem JS Proputec og eksterne specialister i udvikling af sensorer og software til overvågning og kommunikation.

Direktør Anders Rytter Madsen ser lanceringen af JS Maintenance Mate® som et kvantespring for virksomheden.

”Vi har bevæget os fra at være ”kun” en maskinfabrik til nu også at befinde os i den nye digitale verden. Det åbner mange muligheder for videre udvikling,” siger Anders Rytter Madsen.

Hjørring ErhvervsCenter har medvirket til, at JS Proputec to gange har opnået støtte fra Innobooster-programmet til udviklingen af JS Maintenance Mate®.

Del denne artikel