Kontant opbakning til maritim fagskole

DYNAMIC-netværket bakker op, og den første elev er tilmeldt

Medlemmer af Erhverv Hjørring DYNAMIC har overrakt en kontant støtte på 30.000 kr. til forstander Peter Sundbæk, Nordsøen Fri Fagskole. Fra venstre ses Neil Jacobsen, Peter Sundbæk, Lasse Gram Pedersen, Bo Geertsen, Anders Nielsen, Ole Peter Christensen, Henrik Villadsen, Jesper Bundgaard Madsen, Peter Vestgaard Andersen, Mark Krebs og Jørgen Rasmussen.

Onsdag den 2. marts 2022

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring

Nordsøen Fri Fagskoles nye hjemmeside gik i luften i sidste uge med et tilmeldings-modul. Og allerede mandag fik den nye skole i Hirtshals sin første tilmelding.

Det glædede forstander Peter Sundbæk.

”Det er, ligesom hvis man har åbnet en butik. Den første kunde og det første salg er noget særligt,” sagde Peter Sundbæk til medlemmer af netværket Erhverv Hjørring DYMAMIC, der tirsdag besøgte den kommende fagskoles domicil i det tidligere Motel Nordsøen.

DYNAMIC-netværket bakker helhjertet op omkring det nye initiativ. Og opbakningen gav sig kontant udtryk i en check på 30.000 kr., som en overrasket Peter Sundbæk modtog. Beløbet kan frit disponeres til den fortsatte virkeliggørelse af projektet.

Neil Jacobsen overrakte på vegne af DYNAMIC-netværket gavechecken og roste initiativet og det flotte arbejde, der er gjort. Desuden nævnte Neil Jacobsen, at initiativet er fint i tråd med Erhverv Hjørrings og DYNAMIC’s erhvervspolitiske mærkesager omkring arbejdskraft og bosætning.

Forstanderen takkede for DYNAMIC’s flotte gave og gav netværkets medlemmer en orientering om fagskolens tilblivelse og forventede fremtid.

Han lagde især vægt på den store opbakning, som initiativet har fået fra det lokale erhvervsliv.

”Vi forventer at starte den 7. august med 40 elever og 13 til 15 fuldtids ansatte. I løbet af fem år forventer vi 100 elever og omkring 35 ansatte,” fortalte Peter Sundbæk.

Skolen har til formål at forberede unge, der ikke er kommet i gang i det etablerede uddannelsessystem, til at kunne tage en praktisk uddannelse indenfor områderne ”Havnens håndværk og fiskeri”, ”Gastro-event” og ”Outdoor turisme”.

Undervisningen vil foregå dels på det tidligere motel, dels på et tidligere maskinværksted på Vesthavnen i Hirtshals.

Del denne artikel