Iværksætterpris til Restaurant Abstrakt

Erhverv Hjørrings formand overrakte med corona-forsinkelse 2020-prisen til Kamilla og Simon Schøitt Christensen

Fredag den 28. maj 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Restaurant Abstrakt har med corona-forsinkelse modtaget Erhverv Hjørrings Iværksætterpris 2020. Det skete ved en uformel sammenkomst i restauranten på sydvestkajen i Hirtshals. Erhverv Hjørrings formand, Peter Hvilshøj, overrakte prisen til de to iværksættere bag Abstrakt, ægteparret Kamilla og Simon Schiøtt Christensen.

De synlige udtryk for tildelingen af Iværksætterprisen 2020. Statuetten er udført af billedhuggeren Anni Kristine, Hjørring.

I sin tale til prismodtagerne sagde Peter Hvilshøj blandt andet:

”Da I to etablerede Restaurant Abstrakt her på Sydvestkajen i Hirtshals, skal der nok have været én og anden, der har løftet et øjenbryn og mumlet:

En gourmet-restaurant på Hirtshals Havn – det går aldrig.

Men det gjorde det.

I kendte hinanden fra jeres tidligere fælles arbejdsplads på Hotel Fyrklit. Og jeres erfaring og kendskab til de kunder, I traf i den forbindelse, overbeviste jer om, at der var basis for en restaurant baseret på kulinariske oplevelser af høj klasse.

I fik indrettet de tidligere lagerlokaler, som vi nu sidder i, og forfulgte med flid og overbevisning jeres koncept.

Den fremragende mad blev suppleret med lige så fremragende service ud fra den opfattelse, at det er gæsternes totale oplevelse af besøget i Restaurant Abstrakt, der er målet for virksomheden.

Og det lykkedes. I har på få år skabt en kundekreds, der rækker langt ud over det lokale. Også ud over den tilfældige turist, idet det er lykkedes jer at tiltrække gæster fra hele landsdelen.

Lad mig da også nævne, at samtidig med at I har slidt i det for at skabe en levedygtig virksomhed, har I haft overskud til at blive udnævnt af EUC Nord til Årets Læreplads sidste år.

At I så ydermere, siden vi valgte, at det var jer, der skulle vinde iværksætterprisen, nu også har overtaget restaurant Svanelunden i Hjørring, ja det bekræfter jo kun, at det var et rigtigt valg vi gjorde.”

Du kan læse hele talen her.

Kamilla Schiøtt Christensen takkede for prisen og sagde blandt andet, at Simon og hun var meget glade for anerkendelse fra Erhverv Hjørring.

”Vi er glade for mange gode anmeldelser af vores mad, som vi har fået. Men endnu mere glade for anerkendelsen af, at vi har skabt en fremgangsrig virksomhed, som samtidig er en god arbejdsplads.”

Niels Viberg fra Skaga FM interviewer prismodtagerne efter overrækkelsen på Restaurant Abstrakt.

Del denne artikel