Initiativprisen 2021 går til Color Line

Rederiets nye logistikcenter bidrager til udvikling af Hirtshals som et logistisk centrum i Skandinavien

Color Lines logistikcenter i Hirtshals.

Torsdag den 25. marts 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Color Line modtager Erhverv Hjørrings Initiativpris 2021.

Hæderen blev overbragt virtuelt til direktør Henrik Renneberg, Color Line, af Erhverv Hjørrings næstformand, arkitekt Dorte Hovaldt på erhvervsforeningens online generalforsamling onsdag.

Initiativprisens synlige udtryk: Et diplom og en skulptur i bronze og akrylglas udført af Morten Lykke, Tornby.

I pristalen sagde Dorte Hovaldt:

Ӂrets prisvinder er fundet med flere kriterier som baggrund.

Generelt er det en virksomhed, der i en årrække har understøttet erhvervsudviklingen lokalt og i regionen i det hele taget.

Det aktuelle initiativ, som har udløst prisen, er ibrugtagningen sidste år af Color Lines nye logistikcenter i Hirtshals, der er et skoleeksempel på, hvordan bæredygtighed, digitalisering og automatisering kan og bør integreres i en moderne virksomhed.

Den 9000 kvadratmeter store bygning på Niels Juels Vej skal ikke blot betragtes som et flot eksempel på moderne industrielt byggeri. Centret er også et symbol på den fortsatte udvikling af Hirtshals som et logistisk centrum i Skandinavien – en udvikling, der har haft Color Line som en af drivkræfterne.

Fra det nye logistikcenter i Hirtshals forsyner Color Line alle rederiets skibe på ruter til og fra Norge, Sverige, Tyskland og Danmark. Centret forsyner skibene med produkter til den løbende drift og varer til butikkerne. Det hele styres i et nyt digitalt system, der integrerer flowet mellem centret og aftagerne på færgerne.

Color Lines logistikcenter er et skoleeksempel på bæredygtigt industrielt byggeri. Det er opført efter den frivillige bygningsklasse 2020, som er en lavenergiklasse, der sikrer et minimalt energiforbrug. Det sker blandt andet via integration af solceller i bygningen.

Når ellers Color Line er i corona-fri drift, flyttes omkring 80.000 paller årligt ind og ud af logistikcentret. De 45 ansatte er befriet for tunge løft, da varerne flyttes rundt i centret af et automatiseret lift-system.

I Erhverv Hjørring, i Hjørring kommune og i særdeleshed i Hirtshals er vi overordentlig glade for Color Lines tilstedeværelse. Vi ser det nye logistikcenter som en bekræftelse på, at Color Line har gavn og glæde af tilknytning til vores lokalsamfund. Og vi ser frem til fortsat nyttigt samarbejde mellem Color Line og lokalsamfundet her i det skandinaviske knudepunkt.”

I sin takketale udtrykte direktør Henrik Renneberg, Color Line, stor tak for prisen. Han tilføjede, at der er god plads til udvidelser omkring det nye logistikcenter, og at Color Lines vision ikke er blot er udvidelse at rederiets egne aktiviteter, men også at påtage sig logistikopgaver for andre virksomheder.

Del denne artikel