Initiativpris til Inger og Jørn Ussing

Skaberne af Aurion og Kornets Hus hædret af Erhverv Hjørring

Inger og Jørn Ussing har fået overrakt Initiativprisen 2022 af A. Neil Jacobsen, formand for Erhverv Hjørring.

Fredag den 19. august 2022

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring

Erhverv Hjørrings Initiativpris 2022 er tildelt Inger og Jørn Ussing. Overrækkelsen af prisen fandt sted i forbindelse med Erhverv Hjørring Business Get-Together fredag i haven ved Amtmandsboligen i Hjørring.

I sin tale til Inger og Jørn Ussing sagde Erhverv Hjørrings formand, A. Neil Jacobsen, blandt andet:

”Vi vil gerne med prisen påskønne og hædre en særlig initiativrig virksomhed eller person i Hjørring kommune, som har opnået markante resultater til gavn for erhvervsudviklingen, og som fremstår som det gode eksempel for andre.

De, der er gamle nok, kan huske Willys Konditori på Springvandspladsen i Hjørring, hvor den ene af vores prismodtagere arbejdede i faderens konditori.

I 1973 mødtes de to personer. Begge er ildsjæle, der interesserede sig for biodynamiske produkter, som der på daværende tidspunkt ikke var mange af på markedet.

Med en fremsynet, passioneret og visionær tilgang kastede parret sig over opgaven med at ændre på dette, og de har skabt en fantastisk succes og har påvirket og ændret danskernes syn på brugen af gode råvarer.

Starten i 1973 blev til etableringen af Aurion, som blev skabt på værdier som: Respekt for naturen og mennesket, åbenhed, udvikling, troværdighed og oplevelse. Værdier, der stadig er gældende.

En fantastisk rejse blev startet. En rejse som førte videre til det næste store mål: Etableringen af Kornets Hus, som er en væsentlig begrundelse for denne pristildeling.

En kolossal udfordring og en proces, det har taget mange år at realisere. Med Inger og Jørns utrættelige drivkraft og fremsynet indsats blev der den 5. februar 2019 afholdt rejsegilde på Kornets Hus, og huset åbnede året efter – lige midt i coronaen, men det er en anden historie.

Kornets hus er i dag et nationalt center for viden, oplevelser og inspiration om kornets historie, mangfoldighed og anvendelse. Kornets hus sætter fokus på korn som en central råvare for vores fælles madkultur og daglige måltid.

Som vi alle ved, ligger Kornets Hus syd for Hjørring, tæt ved Aurions domicil. Kornets Hus er tegnet af Reiulf Ramstad Arkitekter, en af Norges mest anerkendte tegnestuer.

Ud over kursuslokaler rummer huset også formidlingsaktiviteter, skoletjeneste, gastrokøkken og café med butik.

Kornets hus er en ny attraktion i Nordjylland, som inspirerer både private og professionelle. Kornets hus henvender sig således både til borgere, turister, foreninger, virksomheder og andre besøgende. Desuden kan huset bruges af professionelle kokke, bagere, kantineledere og virksomheder som innovationsrum for læring og produktudvikling.

At få skabt et så unikt nationalt center, fortjener i allerhøjeste grad anerkendelse.

I Erhverv Hjørring vil vi gerne, med overrækkelsen af årets Initiativpris, påskønne dette initiativ, denne kolossale kraftpræstation.”

Del denne artikel