Grøn omstilling er udgangspunkt for SF

Erhvervspolitisk præsentation: Jørgen Bing, Socialistisk Folkeparti

Jørgen Bing – spidskandidat for Socialistisk Folkeparti

Onsdag den 27. oktober 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Spidskandidaterne og deres syn på erhvervspolitik op til kommunalvalget den 16. november præsenteres i en serie artikler i ErhvervsNyt. Det sker som optakt til Erhverv Hjørrings medlemsarrangement Erhvervspolitisk Valgmøde 2021 den 9. november i Bibliotekssalen i Metropol i Hjørring.

I denne artikel handler det om Jørgen Bing, der er spidskandidat for Socialistisk Folkeparti. Jørgen Bing er medlem af det nuværende Hjørring Byråd.

Grøn omstilling. Det er udgangspunktet for den erhvervspolitik, som Jørgen Bing vil præsentere i den kommunale valgkamp.

Jørgen Bing er helt klar på, at rigtig mange lokale virksomheder allerede er i gang med den grønne omstilling. Hans udgangspunkt er, at kommunen skal facilitere erhvervslivet, så endnu flere virksomheder kommer med.

Jørgen Bing er politisk udpeget bestyrelsesformand for AVV, Affaldsselskabet Vendsyssel Vest, der forventes fusioneret med Reno Nord fra Aalborg fra årsskiftet. Han accepterer fusionen som en politisk nødvendighed, men vil arbejde for, at AVV’s mange innovative tiltag på miljøområdet – også i forhold til virksomhederne – ikke bliver kvalt i den store nordjyske fusion.

Vedrørende et af valgkampens store erhvervspolitiske spørgsmål, udvidelse af Hirtshals Havn, er Jørgen Bing indstillet på at finde en balance mellem hensynet til erhvervsudviklingen og til naturen omkring Hirtshals.

Jørgen Bing accepterer udvidelsen som en nødvendighed for at opretholde og udvikle et af Hjørring kommunes allerstørste erhvervsmæssige aktiver. Men skal der i den forbindelse inddrages fredskov, skal naturen tilgodeses ved, at der som minimum udlægges den dobbelte areal andetsteds.

En vigtig sag for SF er, at bymidten i Hjørring ikke må lægges øde ved yderligere udbygning af store butikker i byens udkant.

Og så er Jørgen Bing i øvrigt godt tilfreds med, at tre nye uddannelser i Hjørring vil bidrage til en større diversitet i befolkningens sammensætning og uddannelsesprofil, og han er fortaler for, at kommunen gør sig yderligere attraktiv for at tiltrække og fastholde studerende. Naturen er i forvejen et stort aktiv, men vi skal også tilgodese det kulturelle, mener Jørgen Bing.

Del denne artikel