Fysiske rammer for det gode liv

Bosætning er nøglebegreb for udbygning af Idrætscenter Vendsyssel

Direktør Alex Rasmussen, Idrætscenter Vendsyssel

Mandag den 14. februar 2022

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring

Bosætning er det strategiske nøglebegreb. ”Det gode liv” er nøglen til at styrke bosætningen. Og den fortsatte udbygning af Idrætscenter Vendsyssel bunder i ønsket om at skabe et stadigt forbedret omdrejningspunkt for det sociale liv i Vrå og i Hjørring kommune i det hele taget.

Det er den slags overordnede tanker, der optager centerdirektør Alex Rasmussen i en samtale om den kommende udvidelse af Idrætscenter Vendsyssel med en svømmehal og 18 nye værelser i hotelfløjen.

Netop ”bosætning” er en mærkesag for Erhverv Hjørring. Og det samme gælder for Alex Rasmussen.

”Vi bor i et fantastisk område. Her i Vrå har vi en kulturel tradition med højskolen og kunstbygningen. Vi er desuden en driftig erhvervsby med omkring 1300 arbejdspladser i en by med blot 2600 indbyggere.

Men Hjørring kommune i det hele taget har utrolig meget at byde på. Naturen selvfølgelig med skov og strand. Hirtshals med havn og maritime erhverv. Hjørring med uddannelse og kultur. Løkken og Lønstrup med turismen. Tårs med ny udvikling omkring den selvejende hal. Og jeg kunne nævne meget mere. For eksempel fin infrastruktur med tog, motorvej og færger.

Så udgangspunktet er godt. Vores opgave er at bygge videre på disse forudsætninger, så vi kan sikre det gode liv, som kan fastholde indbyggere og trække nye til,” siger Alex Rasmussen.

Idrætscenter Vendsyssel er i dag samlingspunkt for en lang række aktiviteter. I den ene ende af spektret er ICV domicil for de professionelle 1. divisionshold i fodbold (Vendsyssel FF) og håndbold (Elitesport Vendsyssel). I den anden er ICV mødested for lokale klubber og foreninger med alskens formål.

Hoteldelen af Idrætscenter Vendsyssel havde inden corona-perioden omkring 10.000 overnatninger årligt. Gæsterne har været nogenlunde ligeligt fordelt mellem sport og konferencer.

Med tilkomsten af en svømmehal og udvidelse til 50 værelser er der basis for at styrke aktiviteterne på det område. Især på området sportsturisme. Derfor har Alex Rasmussen sat et udviklingsarbejde i gang, der via øget digitalisering skal gøre booking, markedsføring og drift helt tidssvarende.

Hvornår udvidelsen af Idrætscenter Vendsyssel står klar, er lidt uvist.

”Vi er i fuld gang med at undersøge markedet i øjeblikket for at få budgettet og den endelige finansiering helt på plads,” siger Alex Rasmussen.

Del denne artikel