Flere nye virksomheder skal overleve

Erhverv Hjørring vil styrke indsatsen overfor iværksættere i bred forstand

Lasse Gram Pedersen – leadperson for mærkesagen Iværksætteri  i Erhverv Hjørrings bestyrelse.

Torsdag den 6. oktober 2022

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring

Vi skal betragte alle nye virksomheder som iværksættere. Og vi skal bidrage til, at flere af dem er i live efter de første fem år.

Sådan sammenfatter Lasse Gram Pedersen sin holdning til, hvad der bør være målet for Erhverv Hjørrings indsats for at fremme iværksætteri.

Erhverv Hjørring har Iværksætteri som en af sine mærkesager, og Lasse Gram Pedersen er bestyrelsens leadperson på området Iværksætteri. Du kan se tidligere artikler om mærkesager og leadpersoner her.

Lasse Gram Pedersen vil gerne gøre op med opfattelse, at en iværksætter er en person, der starter en unik virksomhed.

”Håndværkeren, der bliver selvstændig, eller medarbejderen, der overtager en virksomhed ved et generationsskifte, er lige så meget iværksætter som ham eller hende, der har opfundet den dybe tallerken,” siger Lasse Gram Pedersen.

Det er hans erfaring for kontakt med mange iværksættere, at hvis ikke en ny virksomhed bliver sat i verden på en gennemtænkt og ansvarlig måde, så får den svært ved at overleve efter et par år.

”Iværksætteren har typisk behov for støtte til at håndtere grundlæggende ting som administration og økonomi. Med den rette bistand har den nye virksomhed en god chance for at overleve den første fem år, og derefter må virksomheden betragtes som moden med stor chance for et sundt liv.”

Den primære indsats overfor iværksættere i Hjørring Kommune foregår i regi af Business Hjørring. Her sætter man i efteråret gang i at udvikle en styrket indsats på området. Lasse Gram Pedersen deltager som repræsentant for Erhverv Hjørring i dette arbejde.

For Erhverv Hjørring er det en vision, at Hjørring kommune skal opleves som en kommune, hvor det offentlige og erhvervslivet står sammen om at bistå iværksættere. På den vis skabes og fastholdes nye og succesrige virksomheder og arbejdspladser, der er med til at finansiere den ønskede velfærd.

Erhverv Hjørring vil gerne supplere Business Hjørrings iværksætterindsats med egen initiativer.

Lasse Gram Pedersen siger:

”En mulighed kunne være at etablere et eller flere netværk, hvor iværksættere kan komme i kontakt med erfarne erhvervsfolk med nyttige kompetencer og erfaringer.

Vi kunne også forsøge at motivere potentielle iværksættere til at deltage aktivt i arbejdet i Erhverv Hjørring. Måske ved at oprette en form for ”ungdomsafdeling”, hvor cheferne ikke har adgang.”

Del denne artikel