Et barskt år – men også meget lærerigt

Beretning fra formand Peter Hvilshøj på Erhverv Hjørrings generalforsamling

Erhverv Hjørrings generalforsamling blev på grund af corona-restriktioner afviklet som et virtuelt møde på Teams.

Torsdag den 25. marts 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

”2020 har været et barskt år for alle, ikke kun i Danmark, men i hele verden. Såvel personligt som professionelt, men der er nogle positive ting, som vi kan tage med os,” fastslog direktør Peter Hvilshøj, formand for Erhverv Hjørring, i sin beretning på erhvervsforeningens generalforsamling.

”Vi har lært meget på det digitale område. Nye kompetencer er kommet til og mange processer og funktioner er blevet optimeret. Vi har lært, at vi kan komme i dialog med hinanden uden at skulle bruge tid og ressourcer på at transportere os til møder. Der er også sparet mange tons CO2 på den måde.

Medarbejdere og ledelsen i vores virksomheder har vist kolossal tilpasningsevne og forandringsparathed og har fundet kreative måder til at håndtere dagligdagen, så produktion og serviceleverancer har kunnet videreføres.

Mange, ikke mindst små virksomheder og detailhandlen, har tænkt nyt og kreativt. Webshops er udviklet og taget i brug med ekspresfart, nye varer og serviceydelser er kommet til, og måden at kommunikere med – og sælge til – kunderne på, er udviklet.

Vi er i Danmark generelt gode til innovation og hurtig omstilling, når nye muligheder opstår. Det kan vi fremover bruge både på nærmarkedet, men også i forhold til at vores virksomheder i større grad kan agere i hele landet og videre ud på udemarkederne.

På det grønne område, har corona-krisen øget vores bevidsthed om vigtigheden heraf. Dette gælder ikke mindst også i forhold til at se grønne forretningsmuligheder og muligheder for at øge konkurrencekraften ved at minimere ressourceforbruget. ”

I beretningen gennemgik formanden, hvordan aktiviteterne i Erhverv Hjørring året igennem har været påvirket af corona-krisen med aflysninger og ændringer, men også med kreative tiltag for at bistå medlemmer via digitale arrangementer og kommunikationer.

Du kan læse hele formandens beretning her.

Del denne artikel