En nestor i Hjørrings kunstverden

Troels Bidstrup Hansen har været formand for kunstmuseet i 44 år

Troels Bidstrup Hansen er fortsat aktiv advokat. På kontoret i Advokatfirmaet Willadsen & Mejlholm hænger selvfølgelig god kunst – et af Poul Anker Bechs karakteristiske malerier fra Vendsyssel.

Tirsdag den 31. maj 2022

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring

Troels Bidstrup Hansen er udpeget til Vendsyssel Kunstmuseums bestyrelse af Erhverv Hjørring. Det må siges at være en udpegning med en vis tyngde. For den 84-årige advokat har siddet i museets bestyrelse siden 1970. Han har været formand i 44 år, og det er han stadig.

Denne artikel er et led i en serie artikler om de personer, som Erhverv Hjørring har udpeget som erhvervsforeningens repræsentanter i diverse andre råd og bestyrelser. Tidligere har vi præsenteret Ragnar Gudmundsson som medlem af Talent- og Eliterådet. Du kan se artiklen her.

Igennem mere end et halvt århundrede har Bidstrup Hansen været en ledende skikkelse i den lokale kunstverden. Ikke blot som forgrundsfigur i museet, men også som formand for kommunens kunstudvalg. Det blev skabt i forbindelse med den ”gamle” kommunesammenlægning i 1970 og har siden med Bidstrup Hansen som formand gennem alle årene tilført Hjørring og senere også omegnsbyerne i den nuværende storkommune en række skulpturer på offentlige pladser.

At Bidstrup Hansens formelt er Erhverv Hjørrings repræsentant i kunstmuseets bestyrelse er resultatet af den rekonstruktion af museets vedtægter, som fandt sted i 2008, og som har sikret en bestyrelse med en bred repræsentation.

Bidstrup Hansen har som et mål med sin indsats at gøre Hjørring mere attraktiv for både borgere og gæster.

”Jeg gør det ulønnet. Det er og har altid været en fornøjelse for mig. Men jeg håber og tror da også, at jeg har bidraget positivt til at forskønne byen,” siger Bidstrup Hansen.

Del denne artikel