Digital byggeplatform med fokus på brugernes behov

Selvbygger+ vil udnytte StartUp Challenge-pris til videreudvikling

Kent Poulsen (til venstre) og René Mallin står bag Selvbygger+.

Tirsdag den 7. september 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Selvbyggerplus.dk er adressen på den website, som gav iværksætterne Kent Poulsen og René Mallin tredjepræmien i konkurrencen Dynamic StartUp Challenge 2021.

Sitet er fuldt ud operationelt og fungerer som en platform for selvbyggere, der ønsker bistand til styring af byggeprojekter.

Men for de to iværksættere, er Selvbygger+ i sin nuværende form kun et trin på vejen i deres projekt.

Lige nu er Kent og René i gang med at analysere de nuværende testbrugeres data for at gøre platformen endeligt klar til release.

Af den grund kom præmien i Challenge-konkurrencen tilpas for Kent Poulsen og René Mallin. Den kontante del af præmien er 10.000 kr., og den suppleres med et tilbud om konsulentbistand fra Hjørring ErhvervsCenter.

”Vi kan bestemt bruge pengene. Det er dyrt at bygge en ny virksomhed op, og vi er da også i kontakt med mulige investorer. Men vi ser bestemt også frem til at anvende vækstforløbet hos erhvervscentret. Vi skal have lagt en plan for den udvikling, der skal foregå i virksomheden i løbet af det næste år. Så det er velkomment, at vi kan få en konsulent udefra til at bistå os,” siger de to iværksættere.

Både Kent Poulsen og René Mallin er tømrere med videreuddannelse som bygningskonstruktører. De arbejder begge to på fuld tid, så al deres fritid går med Selvbygger+.

Udviklingen af den software, der driver sitet, har de købt sig til. På sigt vil de gerne have deres egen udvikler ansat.

Opdateringen af sitet klarer de selv efter arbejdstid. Det samme gælder markedsføringen, der primært foregår via sociale medier. Især Instagram, hvor mange selvbyggere får øje på tilbuddet fra Selvbygger+.

Platformen henvender sig ikke udelukkende til private, men også til professionelle håndværkere.

Begge parter i en byggeproces har gavn af det overblik over aftaler og tidsplaner, som Selvbygger+ giver, siger Kent Poulsen og René Mallin.

I øvrigt lægger de vægt på, at der faktisk ligger en idealistisk holdning bag ved oprettelsen af selvbygger-platformen. Både som håndværkere og som konstruktører har de oplevet, at byggeprojekter er løbet af sporet og har udviklet sig til dårlige oplevelser for alle parter. Ikke så meget af ond vilje, men snarere på grund af misforståelser og uklare aftaler.

Det er en vision om at gøre byggeriet til en bedre sted for både selvbyggere og håndværkere, som fra starten har drevet værket hos Kent Poulsen og René Mallin.

Del denne artikel