Challenge-vinderne 2021 blev kåret

Blaiton, Madplus og Selvbyggerplus vandt Dynamic StartUp for iværksættere

Mandag den 23. august 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Vinderne af DYNAMIC StartUp Challenge 2021 blev kåret i forbindelse med Erhverv Hjørrings Business Get-Together i fredags. Blaiton, Madplus og Selvbyggerplus – tre meget forskellige i iværksætter-virksomheder på hver sit stadie i udviklingen – tog sig af de tre priser i nævnte rækkefølge.

Det er nu femte år, konkurrencen gennemføres. Den er sat i gang af et netværket Erhverv Hjørring DYNAMIC, som består af erhvervsfolk, der gerne vil være med til at sætte nyt i gang i Hjørring kommune. DYNAMIC vil gerne være med til at gøre kommunen til en stærk iværksætter-kommune, hvor nye virksomheder har gode vilkår for at etablere og udvikle sig.

Til at finde årets vindere var nedsat en jury bestående af: Jesper Bundgaard Madsen, Morten Ovesen; Henrik Willadsen, Ole Peter Christensen og Lasse Gram Petersen fra DYNAMIC, og derudover Allan Kiilsholm Petersen og Bo Geertsen fra Hjørring ErhvervsCenter.

14 iværksættere har i år budt ind på konkurrencen. Seks iværksættere blev udvalgt til pitch, hvor forretningsmodellerne skulle præsenteres, og juryen fik lejlighed til at spørge ind. Det var supergode pitches, alle var spændende og perspektivrige.

Det er vanskeligt at skulle sammenligne og rangordne virksomhedsidéer, men det er nu engang den udfordring, der er i konkurrencer. Der skal findes nogle vindere.

De vindende virksomheder er af juryen vurderet og udvalgt på baggrund af en række kriterier såsom: Kompetencer, kunde- og markedspotentiale, forretningsmodel, produktet/ydelsen, finansieringsmuligheder og realiserbarhed.

Du kan konkurrencens præmier via dette link.

I det følgende præsenteres vinderne:

  1. præmie: Blaiton v. Marin Elefsen og Martin Jensen

Blaiton blev stiftet den 11. august 2017 som Aps. med de to gange Martin som 50% ejere hver.

Blaiton’s forretningsidé går ud på at sænke driftsomkostningerne i forbindelse med vedligeholdelse af vindmøller til lands og off-shore.

Vindmøller har en levetid på ca. 20 år og i den tid skal der skiftes store og tunge komponenter på vindmøllen. Det kræver i dag brug af store mobile kraner der står på jorden, når det drejer sig om landbaserede vindmøller og ved offshore vindmøller kræver det såkaldte jack-up skibe.

Og begge disse løsninger er meget dyre! Så for at reducere driftsomkostningerne, har Blaiton udtænkt en ny innovativ kranløsning der kan kobles direkte på vindmøllens tårn. Det er billigere, og så kan man også minimere produktionstabet i forbindelse med vedligeholdelsen, idet Blaitons kranløsning kan spændes på vindmølletårnet imens vindmøllen stadig producerer strøm.

Målgruppen for Blaiton er selskaber, der ejer, fremstiller eller opererer vindmøller. Og markedet er kolossalt.

 .

  1. præmie: Madplus v. Katrine Burmeister Thomsen og Anders Jost

Her er tale om en iværksættervirksomhed på idéstadiet. Der er endnu ikke etableret CVR.

Som navnet antyder, er der tale om en fødevarevirksomhed, men ikke i traditionel forstand.

Madplus vil udvikle produkter, der giver personer med nedsat spiselyst, muligheden for at indtage beriget mad og dermed bidrage til opretholdelse af det daglige energiindtag. Og der er vel og mærket tale om produkter, der ikke går på kompromis med smag og kvalitet.

Kompetencerne i virksomheden er på plads. Anders er kok og samarbejder i forvejen med Sygehus Region Nord. Katrine har en bachelor i sociologi og en kandidatgrad i anvendt filosofi fra AAU og har desuden flere års erfaring med markedsføring om kommunikation.

 .

 .

 .

 .

  1. præmie: Selvbyggerplus v. René Malling og Kent Poulsen

Her er tale om en iværksættervirksomhed, der ligesom Blaiton også er etableret. Virksomheden blev stiftet som Aps den 2. oktober 2020 med 50% ejerskab til hver.

Selvbyggerplus er en digital platform for selvbyggere, som kan bruges til styring af egne byggeprojekter.

Udfordringen er, at det at styre et byggeprojekt kan være en kompliceret affære, ikke mindst da der er mange parter, som ikke altid har samme interesse. Derved får mange private selvbyggere dårlige oplevelser gennem deres byggeprojekter.

Det har René og Kent, som fagfolk i byggebranchen, tit oplevet. Udfordringen er, at mange private fravælger professionelle rådgivere, da det er en dyr løsning. Med Selvbygger+-løsningen får den private selvbygger nu et professionelt digitalt værktøj, der kan sikre et godt byggeprojekt til den aftalte tid, pris og kvalitet.

René og Kent har håndværksmæssig baggrund som tømrere med mange år i faget. Desuden er de uddannede bygningskonstruktører.

Del denne artikel