Hirtshals får akvatisk kandidatstudium

Danmarks Tekniske Universitet flytter en ingeniøruddannelse til forskerparken

Nordsøen Forskerpark i Hirtshals, som bliver hjemsted for en akvatisk ingeniøruddannelse.

Fredag den 3. december 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Nordsøen Forskerpark i Hirtshals bliver ramme om en akvatisk ingeniøruddannelse med start i 2023. Uddannelsen vil fuldt udbygget få 50 studerende.

Det handler om kandidatuddannelsen indenfor Akvatisk Videnskab og Teknologi under Danmarks Tekniske Universitet. Dele af uddannelsen ligger allerede i dag i DTU’s afdeling i forskerparken.

DTU har planer om at flytte endnu en uddannelse til Hirtshals. I forbindelse med en større udflytningsprojekt ud i landet fra det tekniske universitet med hovedsæde i Lundtofte foreslås ét år af uddannelsen til diplomingeniør i Fiskeriteknologi placeres i Hirtshals ved Nordsøen Forskerpark.

Du kan læses mere om DTU’s planer her.

Borgmester Arne Boelt ser med forventning hen til, at der kommer endnu en videregående uddannelse til Hjørring kommune. Han siger:

”Det er rigtig stort for vores kommune, at vi kan trække en uddannelse som denne til landsdelen. I forvejen har regeringen besluttet, at tre nye uddannelser kommer til Hjørring, og vi er efterhånden ved at stå meget stærkt på uddannelses- og studieområdet. Det skal vi som kommune være med til at understøtte sammen med uddannelsesinstitutionerne og det lokale erhvervsliv. Forhåbentligt kan den positive udvikling være med til at tiltrække og fastholde endnu flere unge i området og dermed styrke vores kommune som helhed.”

DTU Aqua er allerede en stor og veletableret del af Nordsøen Forskerpark i Hirtshals med sine stærke forskningsmiljøer, der omfatter unikke forsknings- og forsøgsfaciliteter. Tilføjelse af en ny kandidatuddannelse vil i den grad kunne styrke det eksisterende uddannelses- og forskningsmiljø.

Det forventes, at op mod 25 kandidatstuderende vil blive optaget på uddannelsen årligt. Med to års uddannelse på kandidatuddannelsen vil det give 50 samtidige studerende.

Selve uddannelsen skal være med til at styrke forskning i klimaændringernes betydning for havets levende ressourcer og i samarbejde med erhvervet give ny viden om, hvordan samfundet sikrer en bæredygtig udvikling i akvakultur og fiskeri som vigtige kilder til proteiner i den fremtidige fødevareproduktion.

Del denne artikel