210 skoleelever indtog Hirtshals Havn

Workforce of the Future gav 8. klasser maritim inspiration

Elever fra 8. klasse har fingrene nede i den maritime branche i Hirtshals

Torsdag den 6. oktober 2022

38 virksomheder i Hirtshals deltog i år i Workforce of the Future for at vise, hvilke arbejdsopgaver og hvilke karrieremuligheder, der findes i Hirtshals´ maritime branche. Dagen bød på et væld af besøg, hvor virksomhederne hver især havde tilrettelagt aktiviteter for eleverne. Og her blev både hoved, hænder og samarbejdsevner taget i brug.

Som forberedelse til dagen havde eleverne forinden haft besøg af arrangørerne, hvor der blev spillet et særligt udviklet brætspil, der introducerede eleverne til virksomhederne og de job- og uddannelsesmuligheder, der findes på havnen. 

Workforce of the Future er et velprøvet koncept, som har vist sig at være yderst populært. Så populært, at det i år kørte for ottende gang.

”Det her er et rigtig godt arrangement, hvor den virkelige verden udfolder sig for vores unge mennesker. Formatet giver en helt anden form for indblik i det lokale arbejdsmarked. Eleverne både ser og mærker, hvad der er inde bag virksomhedernes facade. De afprøver praktiske færdigheder, så mange af dem får en fornemmelse af, hvad de er gode til, og går derfra med en succesoplevelse”, fortæller John Windbirk, der er erhvervsplaymaker i Hjørring Kommune.

Siden 2019 har Hjørring Kommune arbejdet indgående med den såkaldte Ungegaranti, der skal sikre at flere unge kommer i uddannelse eller job. I Ungegarantien er en af de helt centrale indsatser, at de unge får så meget indsigt i job-og uddannelsesmulighederne som muligt. Workforce of the Future understøtter kommunes ungestrategi.

Det store fokus på unge i Hjørring Kommune er ikke gået ubemærket hen. I FH Nordjylland, der er den lokale sektion af Fagbevægelsens Hovedorganisation, har man fulgt Hjørring Kommunes ungepolitik nøje.

”Over hele landet kæmper vi med, at mange unge ikke finder et godt ståsted i livet. Mange får hverken uddannelse eller job. Vi knokler for at få flere unge til fx at vælge en erhvervsuddannelse. Men de har brug for den rette indsigt. Og i Hjørring synes vi netop, både kommune og virksomheder tager et stort ansvar for at vise deres unge, hvilke muligheder de har. Det er Workforce of the Future et beundringsværdigt eksempel på”, fortæller Anna Kirsten Olesen, der er formand for FH Nordjylland.

Del denne artikel