Skarpere fokus på den grønne omstilling

Erhverv Hjørring vil medvirke til mere viden og effektivt samarbejde

Per Christensen – leadperson for mærkesagen Grøn Omstilling i Erhverv Hjørrings bestyrelse.

Mandag den 26. september 2022

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring

Hjørring kommune skal opleves som en grøn kommune. Det skal gælde for både de eksisterende virksomheder og for nye med lyst til etablere sig.

Det er hovedårsagen til, at Grøn Omstilling er udpeget som en af Erhverv Hjørrings mærkesager.

Per Christensen er leadperson i Erhverv Hjørrings bestyrelse for mærkesagen Grøn Omstilling. Du kan se artikel om mærkesager og leadpersoner her.

”Der sker rigtig meget omkring grøn omstilling i vores kommune. Både i de private og i de offentlige virksomheder. Men vi kan blive endnu skarpere på det grønne område, og det vil vi medvirke til i Erhverv Hjørring,” siger Per Christensen.

Helt aktuelt har Erhverv Hjørrings bestyrelse aftalt møder med nogle af hovedaktørerne i den grønne omstilling i Hjørring Kommune. Det er Per Nørgaard, direktør for Hirtshals Havn, og Steen Hintze, direktør for udviklingsselskabet Greenport North. Altså to hovedpersoner i havnens grønne udvikling.

Desuden er der aftalt et møde med Lotte Vang, der er chef for grøn omstilling hos Hjørring Kommune.

Formålet med møderne er, at bestyrelsen i Erhverv Hjørring kan få en opdatering af den grønne status i det offentlige regi og dermed målrette sin indsats skarpest muligt i denne mærkesag. For at nå de bedste resultater er det vigtigt, at alle i kommunen arbejder sammen ad den samme vej.

”I Erhverv Hjørring har vi naturligvis medlemmernes interesser i fokus, og vi vil arbejde for, at virksomhederne får optimale muligheder for grøn omstilling. De små og mellemstore virksomheder i Hjørring kommune skal kunne trække på sparring, viden, vejledning og netværkstilbud på området,” siger Per Christensen.

”Det er også vigtigt for virksomhederne, at den fysiske planlægning i kommunen skal være langsigtet og tilgængelig, så virksomhederne selv kan planlægge deres omstilling. Og så skal vi også kunne forvente, at den kommunale sagsbehandling foregår i et tempo, der ikke gør grønne initiativer besværlige og langsommelige,” siger Per Christensen.

Del denne artikel