Renoveret og med grønt certifikat

Montra Skaga Hotel har udnyttet corona-pausen – nu mangler bare gæsterne

Hotelchef Sarah Routledge venter i et af Skaga Hotels renoverede værelser på, at corona-restriktionerne lettes, så gæsterne kan vende tilbage.

Onsdag den 10. februar 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Hotellet er lukket. Vi åbner igen 1. marts.

Sådan står der på hoveddøren til Montra Skaga Hotel i Hirtshals. Og hotelchef Sarah Routledge håber, at det faktisk bliver muligt at åbne hotellet igen til marts, efter at det har været lukket siden 18. december – den tredje corona-lukning i løbet af 2020.

Personalet bortset fra hende selv og en administrativ medarbejder er sendt hjem. Ikke afskediget, men fortsat lønnet af hotellet med støtte af de statslige hjælpepakker.

”Der er ingen gæster. Så det giver ingen mening at holde åbent. Der er ingen rejsende til og fra Norge, ingen konferencer, ingen familiefester, ingen turister,” forklarer Sarah Routledge, der imidlertid har benyttet corona-tiden til at opgradere Hjørring kommunes største hotel.

Hotellets 108 værelser renoveres løbende, og 25 af dem fik en tur sidste år. I denne uge starter desuden et større projekt med nymaling af trapper og gange.

Og ikke mindst har Skaga Hotel – sammen med de tre øvrige hoteller i Montra-kæden – opnået Green Key certificering.

Green Key er en anerkendt international miljømærkning for hoteller. At opnå certificering kræver en nøje gennemgang af alle hotellets procedurer og installationer for at tilgodese miljøet og undgå ressourcespild.

”Vi oplever især interesse for hotellets miljø-standard fra vores norske og tyske gæster, så jeg er overbevist om, at vi med Green Key certifikatet styrker vores placering i markedet,” siger Sarah Routledge.

For Skaga Hotel er det afgørende, at færgetrafikken til og fra Norge kommer i gang igen. Både transit-rejsende og turister fra Norge er vigtige for hotellet.

”Men vi håber desuden, at vi får mange gæster fra Danmark i år. Sidste sommer var helt fantastisk, fordi danskerne tog på ferie i deres eget land. Det må meget gerne gentage sig,” siger Sarah Routledge.

Del denne artikel