Har du modet til at blive selvstændig?

EUC Nord-studerende udfordret og rådgivet ved StartUp Event

Allan Kiilsholm Petersen (til venstre) og Lars Gaden Jensen udfordrede og rådgav EUC Nord-studerende om iværksætteri.

Fredag den 26. november 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Har du modet til at blive selvstændig?

Det var det overordnede spørgsmål, som blev stillet til de studerende fra EUC Nord ved årets StartUp Event arrangeret af Erhverv Hjørring og Hjørring ErhvervsCenter i atriumsalen på EUC Nord i Hjørring.

Det var konsulenterne Allan Kiilsholm Petersen og Lars Gaden Jensen fra Hjørring ErhvervsCenter (fra nytår Business Hjørring), der stillede det lidt provokerende spørgsmål i deres indledende oplæg ved StartUp Event.

De redegjorde for, hvorfor Hjørring og Danmark i det hele taget har brug for iværksættere for at udvikle erhvervslivet. Og så gennemgik de detaljeret, hvad det kræver at starte egen virksomhed, og forklarede desuden, hvor meget hjælp og støtte der er adgang til igennem erhvervscentret. Desuden dokumenterede de, at iværksættere, der bruger den tilgængelige støtte, har forøget chance for succes som selvstændig.

Direktør Bo Geertsen, Erhverv Hjørring, præsenterede DYNAMIC StartUp Challenge, der er en årlig konkurrence for iværksættere. Konkurrencen er udskrevet af Erhverv Hjørring DYNAMIC, som er et netværk af virksomheder med interesse i at udvikle det lokale erhvervsliv. Netværket er udsprunget af erhvervsforeningen Erhverv Hjørring.

Iværksætterkonkurrencen er åben fra 1. januar. Du kan læse mere om konkurrencen her.

Som afslutning på eventen gav direktør Morten Møgelmose en iværksætter-historie fra det virkelige liv. Nemlig historien om Zliide, der udspringer af fire unge hjørringenseres fælles vision om at skabe en virksomhed.

Morten Møgelmoses beretning var en historie om en entusiasme, der har båret igennem trods utallige uforudsete udfordringer, således at Zliide fra kun at eksistere i de fire iværksættere hoveder i StartUp-miljøet GARAGEN i Hjørring nu er en hastigt voksende million-virksomhed med potentiale til helt at ændre den måde, vi handler tøj på.

StartUp Event omfattede også overrækkelse af Erhverv Hjørrings Iværksætterpris 2021. Den gik til Urban-Hald Aps. Det kan du læse mere om her.

Del denne artikel