Friske øjne ind i virksomheden

Hør hvordan en studentermedarbejder helt konkret kan tilføre værdi

Ellen Lisa Schmidt er studentermedarbejder hos Scan-Tech Handel & Montage, men må som så mange andre i denne tid udføre arbejdet hjemmefra.

Mandag den 1. februar 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Ellen Lisa Schmidt studerer International Virksomhedskommunikation på Aalborg Universitet. Men en dag om ugen er hun studentermedarbejder hos virksomheden Scan-Tech Handel & Montage i Hjørring. Virksomheden har fire faste medarbejdere, der sælger og servicerer centralsmøresystemer.

Hvordan Ellen Lisa Schmidt har tilført Scan-Tech værdi og selv fået nyttig viden om ”det virkelige erhvervsliv” kan du høre mere om på Erhverv Hjørrings webinar ”Viden og friske øjne” den 17. februar kl. 8.00 – 9.30.

Læs mere og webinaret og tilmeld dig her.

Ellen Lisa Schmidt er en af oplægsholderne på webinaret. I sit oplæg vil hun fortælle, hvor hun og hendes medstuderende oplever, at der til tider er langt mellem den teori, de får med fra studiet, og de kompetencer, erhvervslivet forventer, når kandidaterne efter fem års universitetsstudier er klar til arbejdsmarkedet.

”I løbet af mit sabbatår og de første år på universitetet har jeg bl.a. arbejdet i kundeservice for et teleselskab og forskellige webshops samt som oversætter, men jeg savnede stadig noget mere studierelateret i form af “ægte” opgaver inden for erhvervskommunikation og markedsføring. Derfor søgte jeg i efteråret 2019 om at blive optaget i Talent Management-bureauet CAND, hvor man bliver matchet med en SMV, der efterspørger de kompetencer, man selv har eller ønsker at udvikle. Det var herigennem, at jeg i februar 2020 startede som ’Digital Marketing Manager’ ved Scan-Tech,” fortæller Ellen Lisa Schmidt.

Som marketingansvarlig er det Ellen Lisa Schmidts opgave at skabe synlighed omkring virksomheden. Det gør hun i form af bl.a. SEO, Google Ads, content creation og diverse andre ’buzzwords’. Derudover er hun i øjeblikket i gang med at forsøge at starte et forhandlernetværk i Sverige.

”Selv om mit job hos Scan-Tech i starten udgjorde en stor kontrast til den dagligdag, jeg var vant til på studiet, har jeg gennem jobbet fået skabt en sammenhæng mellem teori og praksis og en dybere forståelse for begge dele,” siger Ellen Lisa Schmidt.

Direktør Erik Ledet, Scan-Tech, bekræfter, at Ellen Lisa Schmidt har tilført virksomheden nye og anderledes kompetencer og anbefaler andre virksomheder – også de små – at benytte muligheden for at tilknytte studentermedarbejdere.

På webinaret vil direktør Ivan Hansen fra endnu en mindre virksomhed i Hjørring, ThermIT, fortælle om sine positive erfaringer med ansættelse af en studerende.

Der vil på webinaret også være indlæg fra Aalborg Universitet og Professionshøjskolen UCN om mulighederne for at tilknytte studenter til virksomheder.

Hjørring Erhvervscenter har et særligt fokus på at få højtuddannede ind i virksomhederne. Et samarbejde med en eller flere studerende er en rigtig god mulighed. Erhvervscentret formidler mange kontakter i årets løb. Kontakt konsulenterne Henrik Dam og Allan Kiilsholm Petersen for nærmere præsentation.

Del denne artikel