Fængslende privat kulturinitiativ

Hjørrings gamle Tinghus og Arrest bliver til ”Jernbanegade 12”

Mandag den 16. maj 2022

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring

”Jernbanegade 12” er åbnet som et nyt privat kulturinitiativ i Hjørring. Åbningen blev fejret med kunstudstilling, rundvisninger, officielle taler, spisning og koncerter fredag eftermiddag og aften i et festligt og farverigt arrangement.

Bag initiativet står Conny Lindholt og hendes ejendomsvirksomhed Valhal Estate, som købte Hjørrings nedlagte Tinghus og Arrest for to år siden af statens ejendomsselskab Freja.

Erhverv Hjørring hilser det nye kulturinitiativ velkommen.

”Alle tiltag, der vil gøre Hjørring til et mere spændende sted at bo i eller flytte til, har Erhverv Hjørrings opbakning. Ikke mindst hvis det nye kulturhus kan styrke miljøet for de mange studerende i Hjørring,” siger Mette Green Clausen, der er bestyrelsesmedlem i Erhverv Hjørring med kultur som særligt område.

Conny Lindholts plan har fra starten været at bruge bygningerne til et kulturcenter til gavn for lokalsamfundet. Tanken er, at huset og dets anvendelse skal udvikles i en løbende proces med potentielle brugere, og at eventuelle investeringer i bygninger skal sættes i værk med støtte af fonde.

Første skridt på vejen er et dialogmøde den 31. maj kl. 19 – 21 i Jernbanegade 12, hvor alle interesserede er velkomne.

Du kan følge aktiviteterne i Hjørrings nye kulturcenter i Facebook-gruppen ”Jernbanegade 12”.

Herunder ses en foto-serie fra åbningen af ”Jernbanegade 12 i fredags.

Del denne artikel