En mere borgernær og effektiv kommune

Erhvervspolitisk præsentation: Andreas Huus Andersen, Nye Borgerlige

Andreas Huus Andersen – spidskandidat for Nye Borgerlige

Mandag den 18. oktober 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Spidskandidaterne og deres syn på erhvervspolitik op til kommunalvalget den 16. november præsenteres i en serie artikler i ErhvervsNyt. Det sker som optakt til Erhverv Hjørrings medlemsarrangement Erhvervspolitisk Valgmøde 2021 den 9. november i Bibliotekssalen i Metropol i Hjørring.

I denne artikel handler det om Andreas Huus Andersen, der er spidskandidat for Nye Borgerlige. Partiet er ikke repræsenteret i det nuværende Hjørring Byråd.

Andreas Huus Andersen er fortaler for, at Hjørring Kommune bliver mere effektiv og rykker nærmere på borgerne.

Han vil gerne tage udgangspunkt i en ny undersøgelse fra Tænketanken Cepos. Den konkluderer, at Hjørring Kommune vil kunne spare 78 mio. kr. årligt på ledelse og administration, hvis den blev drevet lige så effektivt som den mest veldrevne kommune i Danmark.

For at gøre sin pointe mere jordnær nævnet han et eksempel fra sit eget erhverv, nemlig landbruget. Her døjer han og mange andre med utilstrækkelig afvanding, fordi grøfter og bække ikke er tilstrækkeligt oprenset.

Men ifølge kommunen er oprensningen tilstrækkelig, for de følger nogle teoretiske modeller i stedet for at komme ud på stedet og konstatere, hvordan virkeligheden ser ud.

Andreas Huus Andersen mere, at der er for mange lag i det kommunale bureaukrati, og at beslutningstagerne derfor kommer for langt bort fra den virkelighed, som borgerne oplever.

Som landmand er han skeptisk overfor den herskende grønne dagsorden, der stiller uopfyldelige krav til dansk fødevareproduktion og ender med at flytte produktionen til udlandet, hvor reglerne ikke er så restriktive. Og så er vi fra et grønt synspunkt i virkeligheden værre stillet end før.

I den aktuelle debat om udvidelsen af Hirtshals Havn er Andreas Huus Andersen en klar tilhænger, at havnen udbygges. Alternativet vil blive, at behovet for havnekapacitet blot opfyldes andre steder, og at Hirtshals og Hjørring kommune i det hele taget går glip af muligheder for erhvervsudvikling.

Del denne artikel