Corona en barsk, men nyttig læremester

Øget salgsfokus og klare strategiske mål medvirkede til 25 pct. vækst i 2020 for JS Proputec

Anders Rytter Madsen ved pc’en – JS Proputecs gateway til kunder over hele verden. På skærmen bagved skimtes Jeppe Lund Thøgersen, der nu er virksomhedens mand i Chicago.

Onsdag den 6. januar 2021

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Omsætningsfremgang på 25 pct., øget digitalisering af virksomhedens processer og forøget tilstedeværelse i 23 lande verden over.

Det er de markante resultater fra 2020 for JS Proputec fra Hjørring, der fremstiller pumper og andet udstyr til håndtering af bi-produkter indenfor fiskeri- & slagteribranchen.

Så direktør Anders Rytter Madsen er godt tilfreds – og glæder sig desuden til snart at præsentere en unik produktudvikling af pumperne fra fabrikken på Hvidevold.

Men den nyhed er klausuleret til 1. februar.

”Da corona-krisen blev akut i marts, kiggede vi godt nok tvivlrådige på hinanden her i virksomheden og spekulerede på, hvordan i alverden vi skulle komme helskindet igennem,” siger Anders Rytter Madsen.

Krisen blev imidlertid udnyttet til at tænke nyt på især salgsområdet.

Personligt salg blev afløst af virtuelle møder, og Teams- og Zoom-platformene er i dag udgangspunktet for kontakt til nuværende og nye kunder over hele verden.

”Vi har på den hårde måde lært, hvordan man effektivt kan bruge den virtuelle kontakt. Den lærdom tager vi helt sikkert med os, når krisen er overstået. Den har vist sig både billigere og mere effektiv,” siger Anders Rytter Madsen.

JS Proputec har desuden med stort held benyttet sig af tilbuddet fra Udenrigsministeriet om at benytte The Trade Councils kontorer i mange lande til at bistå med markedsføring og salg.

”For at bøde på coronakrisen valgte udenrigsministeriet at halvere prisen for bistand fra The Trade Councils konsulenter – og senere et halvere den endnu en gang, således timeprisen for assistance nu er nede på 250 kr. Det er et fantastisk tilbud, også set i lyset af, at vi sparede op mod 300.000 kr. på vores rejsebudget,” siger Anders Rytter Madsen.

På denne video fra Udenrigsministeriet fortæller salgschef Rene Jensen om JS Proputecs samarbejde med The Trade Council:

I USA foregik samarbejdet via The Trade Counsils konsulent i Chicago Jeppe Lund Thøgersen, som skaffede virksomheden et indgående kendskab til potentielle kunder i den amerikanske slagteribranche.

Samarbejdet var en så stor succes, at Jeppe Lund Thøgersen nu er ansat på fuld tid som JS Proputec’s mand i USA.

Så et krisetruet år endte for JS Proputec med en omsætningsfremgang på 25 pct., og dermed opfyldte virksomheden sin egen målsætning.

”Vi har oplevet stort engement og fleksibilitet fra alle vores medarbejdere, der har tilgået arbejdet med en ny og kreativ approach. Det er en af hjørnestenene til, at vi nu kan afslutte årsregnskabet med et fornuftigt resultat.

Jeg forventer en tilsvarende vækst i år, og om senest fire år skulle vi gerne have fordoblet vores forretningsomfang,” siger en optimistisk Anders Rytter Madsen.

Del denne artikel